Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
14. februar 2017

DOX:ON:TOUR Frederikssund

Du behøver ikke rejse helt til København for at opleve CPH:DOX – DOX kommer nemlig til Frederikssund Kommune og viser film i Skibby Kino, Slangerup Bio og Kulturhuset Rejsestalden. Lokale kræfter er gået sammen om at skabe nogle unikke rammer for filmene, så det ikke blot er en tur i biffen.

Du kan opleve stærke film, som giver højaktuelle temaer som flygtningestrømme og klimaforandringer nye perspektiver og du kan lade dig rive med af musikkens kraftfulde betydning for vores filmoplevelser.

Som opvarmning til festivalen afholder Everyday DOX en workshop, hvor du kan lære at lave film med din mobiltelefon.

Velkommen til…? 

I Skibby Kino vises den hollandske dokumentar Strangers in Paradise. Her følger vi en mand, der gennemfører tre meget forskellige måder at tage imod flygtninge på. Men hvad så, når man er inde? Og når man som ny borger i et land som Danmark skal integreres i lokalmiljøet og foreningslivet? Det tager vi en snak med hinanden og Katrine fra Dansk Flygtningehjælp om efter filmen. Her skal vi også smage nogle af resultaterne - i form af snacks – fra Produktionsskolen Frederikssund og beboere fra Nordhøjs forløb, hvor de har udvekslet og udviklet madopskrifter.

Når musikken spiller…

Det gør den for fuld udblæsning, når Musikskolens Blæserorkester fylder Slangerup Bio med toner fra filmmusikkens verden. Den røde løber er rullet ud og der er bobler i glasset – og går du med en filmnørd i maven, er der præmier på højkant, når der filmquizzes i foyeren.
Det er optakten til filmen Score (US), som handler om filmmusik og dens betydning for filmindustrien. Filmen går helt tæt på musikken i Hollywood med klassikere som Jaws, Star Wars og Indiana Jones, og viser hvor stor indflydelse filmenes komponister har på det endelige resultat.

Kluns, genbrugskunst, skraldemad og klimaforandringer

Ungecafeen KOSMOS rykker ind i Rejsestalden og omdanner kulturhuset til en genbrugsstation. På pladsen foran huset, kan du være med til at skabe en kunstinstallation af genbrugsmaterialer. Du kan aflevere dit overskudstøj og brugte ting og måske få nyt med hjem (efterladte sager afleveres til Røde Kors). Og så kan du lune dig på en delikat skraldesuppe. Vi skal nemlig værne om vores klima!

Anledningen til genbrug i flere varianter er filmen The Age of Consequences (US), hvor amerikanske militærfolk fortæller om, hvordan klimaforandringer har givet anledning til internationale konflikter.

CPH:DOX tager på tour og kommer forbi Frederikssund Kommune i marts 2017CPH:DOX tager på tour og kommer forbi Frederikssund Kommune i marts 2017.

CPH:DOX / DOX:ON:TOUR

CPH:DOX er verdens 3. største dokumentarfilmfestival og i marts 2017 starter de sæsonen for internationale dokumentarfilmfestivaler. Dermed går de strategisk efter at blive verdens førende dokumentarfilmfestival.

Det har Kulturmetropolen besluttet at bakke op om og være en del af. I perioden 16. – 30. marts præsenterer vi derfor 30 – 40 kuraterede DOX:ON:TOUR visninger i Kulturmetropolens 14 kommuner.

Kulturmetropolen – en regional kulturaftale

Kulturaftalen er et samarbejde mellem 14 kommuner, herunder Frederikssund, der har til formål at udvikle og synliggøre regionen som en attraktiv, innovativ og samlet kulturmetropol til glæde for regionens borgere såvel som besøgende. Kulturminister Bertel Haarder underskrev aftalen den 10. marts 2016. Det politiske formandskab er placeret i Ishøj Kommune.