Frederikssund Kommunes logo
6. februar 2017

Brobyggerne er landet

Den nye fjordforbindelse rykker for alvor tæt på. Nu er de ledende entreprenører fra det europæiske joint venture ankommet og "indskrevet" i Frederikssund.

Det store byggeprojekt har lagt fra land, og en del af de indledende prøver samt anlægsarbejde i fjorden er allerede påbegyndt.

Torsdag den 2. februar tog borgmester John Schmidt Andersen derfor imod italienske Aldo Cattaneo, fra entreprenørselskabet Rizzani De Eccher, på rådhuset i Frederikssund.

Aldo Cattaneo er direktør for det europæiske joint venture, der vandt Torsdag den 2. februar tog borgmester John Schmidt Andersen imod italienske Aldo Cattaneo, fra entreprenørselskabet Rizzani De Eccher, på Rådhuset.milliardudbuddet af den kommende højbro over Roskilde Fjord. Han er en af fem personer fra joint venture-organisationen, som nu er ankommet til Danmark og flyttet til Frederikssund.

Hos Borgerservice på Rådhuset blev Aldo Cattaneo budt velkommen til kommunen og fik samtidig hjælp til registrering og andre praktiske opgaver.

Gode muligheder for lokale virksomheder

Når brobyggeriet for alvor tager fart over de næste måneder, venter der gode muligheder for lokale virksomheder, som er interesserede i at levere ydelser til projektet. Det fortalte Aldo Cattaneo under torsdagens besøg på Rådhuset:

- Vi står over for et stort og langvarigt projekt, så vi får behov for en række forskellige ydelser. Og vi er bestemt interesserede i at benytte lokale virksomheder. Vi forventer, at det bliver en kombination af udenlandske specialister og så lokale og regionale leverandører.

Aldo Cattaneo fortæller desuden, at forventningen er, at man i marts måned går i gang med at konstruere den store byggeplads samt vejstrækningerne på hver side af fjorden. Fra juni måned går byggeriet af selve højbroen så i gang.

En række lokale og regionale virksomheder har allerede meldt sig under fanerne i Frederikssund Erhvervs leverandørkatalog, Greater Suppliers, som profilerer erhvervslivet i området og er bindeled til joint venture-organisationen.