Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. december 2017

Nyt projekt skal øge børns læselyst

Frederikssund Bibliotekerne og Jægerspris Skole sætter fokus på børns læselyst i et nyt projekt. Projektet er et tilbud til børn i 5. klasse og med hjælp fra frivillige skal eleverne få øjnene op for glæden ved at læse.

Nogle børn elsker at læse. De tilbringer gerne weekenden med næsen i en bog, og ser med spænding frem mod udgivelsen af femte bind i en serie. Det er dog langt fra alle børn, der har det sådan. For mange er læsning en uoverskuelig og kedelig opgave, som forbindes med lektier frem for sjov.

Manglen på motivation til at læse går ud over børnenes læsefærdigheder, og påvirker derigennem også deres fremtidige uddannelsesmuligheder – men det har et nystartet lokalt projekt sat sig for at rette op på.

I projektet ”Læseløft 10-13 år” sætter Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med Jægerspris Skole fokus på børns læselyst og -glæde. Projektet er et tilbud til børn på 5. klassetrin, og skal fungere som et supplement til skolens undervisning. Med hjælp fra læseglade frivillige er målet at åbne børnenes øjne for glæden ved at læse, samt at styrke deres læsefærdigheder.

Projekt, som starter i begyndelsen af 2018, har fået tilskud fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre under Slots- og Kulturstyrelsen.

Bliv frivillig

Lige nu søger Frederikssund Bibliotekerne frivillige, som har mod på at mødes ca. 1 time om ugen med et barn eller en mindre læseklub. De frivillige skal ”smitte” børnene med læseglæde og -begejstring.

Alle frivillige tilbydes et indledende workshopforløb, som giver konkrete værktøjer og tips til, hvordan man læser med et barn, samt muligheden for at dele oplevelser og erfaringer med andre frivillige i projektet.

Har du et stort læsehjerte og vil du hjælpe et barn med at opdage glæden ved at læse? Så kontakt kulturformidler Mette Sonnenborg på e-mail: msonn@frederikssund.dk eller ring på tlf.: 23 30 27 64.

Et nyt projekt skal løfte børns læselyst. Det er Frederikssund Bibliotekerne, der står bag projektet.