Frederikssund Kommunes logo
27. december 2017

Farvel til et begivenhedsrigt år

Nytårshilsen fra borgmester John Schmidt Andersen

Det er et begivenhedsrigt år, vi lægger bag os. Der er sket mange spændende og gode ting i vores kommune. I slutningen af året måtte vi i byrådet dog også forholde os til mere alvorlige ting. 

I begyndelsen af december viste det sig, at salgsindtægter på 163 mio. kr. ikke ville komme ind i 2017 som budgetteret, fordi den endelige aftale om Vinge Centrum trak ud. I byrådet havde vi en klar forventning om, at forhandlingerne ville være færdige inden årets udgang.

På baggrund af budgetudfordringen i 2017 skal kassebeholdningen styrkes med 100 mio. kr. i 2018. Byrådet har besluttet, at der blandt andet skal bremses op på nogle anlægsprojekter og drejes på nogle administrative håndtag. Frederikssund Kommune har grundlæggende en sund økonomi, og det glæder mig, at vi klarer situationen med mindst mulig berøring af den borgernære service og uden at skulle ud i personalenedskæringer.

Få dage inden jul valgte kommunen at indstille forhandlingerne om den endelige aftale om Vinge C – hvilket skete efter aftale med AP Ejendomme – fordi parterne umiddelbart ikke har kunnet nå hinanden. Byrådet ønsker, at den centrale del af Vinge genudbydes. Det bliver det nye byråd, som skal arbejde med projektet.

Et tilbageblik på 2017 viser meget godt og positivt. Lad mig nævne nogle eksempler. 

I 2017 kårede Dansk Byggeri Frederikssund til den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland og nr. 3 på landsplan. Og vores byggesagsbehandlere er Danmarks næsthurtigste viste en undersøgelse. Vores prioriterede arbejde bærer altså frugt, hvilket gavner kommunen generelt og virksomhederne og væksten.

På ældreområdet er Pedershave blevet udvidet, og på De Tre Ege er der renoveret og udbygget. Samtidig er Attendo i gang med at opføre et friplejehjem midt i Frederikssund med 72 pladser.

Vi har i årets løb taget 1. spadestik til byggeriet af den nye svømmehal i idrætsbyen, og samtidig har vi renoveret Slangerup Svømmehal, så den i dag lever fuldt op til alle moderne krav til rent badevand og indeklima. Vi har også – i samarbejde med Naturstyrelsen - plantet de første træer i en ny, 28 hektar stor skov ved Skibby, der på sigt vil byde på mange rekreative oplevelser til brugerne.

Det er også i Skibby, der kommer et nyt børnehus – vinderprojektet er spændende og moderne og giver masser af plads og muligheder for de mindste. De lidt større børn har oplevet, at deres nye fælles elevråd har holdt de første tre møder. Her har eleverne blandt andet uddelt 100.000 kr. til projekter, som skolerne havde søgt penge til. På uddannelsesfronten kan vi også glæde os over, at 2017 markerede åbningen af flere nye erhvervsuddannelser på Campus i Frederikssund.

Byggeriet af den kommende Kronprinsesse Marys Bro er i fuld gang. At det bliver en bro med brugerbetaling er helt sikkert ikke optimalt, og mange har især sidst på året ytret utilfredshed med den del. Desværre skulle brugerbetaling indgå i finansieringen for at broen overhovedet kunne blive til noget, og for de der til daglig holder i kilometerlang kø vil en ekstra forbindelse være en stor hjælp. Jeg håber, at broen bliver til glæde for mange og vil binde os endnu tættere sammen som kommune.

I 2017 har der som bekendt også været kommunalvalg, og jeg ønsker stort tillykke til alle nyvalgte og genvalgte. Jeg rækker hånden frem til samarbejde med alle i byrådet og håber, at den kommende byrådsperiode må blive præget af samarbejde og gode løsninger til gavn for borgerne og virksomhederne i vores kommune. Jeg vil gerne takke alle, som brugte deres stemmeret ved valget. Vi vil arbejde hårdt for at leve op til den tillid, I har vist os.

Godt nytår!