Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. august 2017

Grønt flag til Pilehuset

Fredag den 25. august kunne daginstitutionen Pilehuset i Ferslev – med hjælp fra borgmester John Schmidt Andersen – hejse Friluftsrådets Grønne Spirerflag. Det er den foreløbige kulmination på et længere forløb, hvor børnene har arbejdet med og lært om naturen.

Siden foråret har en dag om ugen været afsat til at arbejde med og lære om naturen. Børnene har blandt andet lært om krible-krabledyr både til lands og til vands, bier og honning, sommerfuglelarvernes udvikling, dyrkning af grøntsager og indsamling af skrald i naturen.

- Pilehuset ligger naturskønt ud til åbne marker, og derfor lå det lige til højrebenet, at vi skulle være med i Friluftsrådets Grønne Spirer-ordning. Både institutionens 24 børn, forældrene og medarbejderne er meget engagerede i arbejdet med naturen, fortæller en glad og stolt leder, Helen Nilausen.

Deltagelse i et Grønne Spirer-forløb hos Friluftsrådet indebærer blandt andet at institutionen skal sende to medarbejdere på kursus en gang om året. Der skal også udarbejdes en grøn handleplan og man skal vælge to temaer, som børnene skal arbejde med. Endelig skal hele forløbet dokumenteres før man kan komme i betragtning til det grønne flag.

Borgmester John Schmidt Andersen og Pilehusets børn hjælpes ad med at få hejst det grønne flag.Borgmester John Schmidt Andersen og Pilehusets børn hjælpes ad med at få hejst det grønne flag.

Det grønne flag blev fejret behørigt med lækker frugt og kage.Det grønne flag blev fejret behørigt med lækker frugt og kage.

Pilehuset ligger naturskønt, og det lå derfor lige til højrebenet, at institutionen skulle være med i Grønne Spirer-ordningen.Pilehuset ligger naturskønt, og det lå derfor lige til højrebenet, at institutionen skulle være med i Grønne Spirer-ordningen.

Det Grønne Flag.Det Grønne Flag.