Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
31. august 2017

Frivillighedsstrategi skal støtte frivillige

I Frederikssund Kommune yder mange borgere en frivillig indsats. Nu har byrådet vedtaget en strategi for kommunens samarbejde med de mange frivillige – en strategi, der skal støtte og udvikle samarbejdet yderligere.

Frivillige kræfter gør en stor forskel – ikke kun i foreningslivet, men på mange forskellige områder, hvor kommunen er myndighed. Det kan både være i forbindelse med ældre, integration, kultur, biblioteker, ensomme, handicappede, patienter mv., og der kommer ofte nye områder og frivillige til. Derfor har Frederikssund Kommune nu udarbejdet en egentlig strategi for det gode samarbejde med de frivillige.

Strategien skal ses som en ramme, der skal styrke samarbejdet og skabe nye muligheder for både kommunen og de frivillige. Den skal understøtte samarbejdet og hjælpe de mange frivillige, når de ønsker at gøre en indsats for deres medborgere.

- Vi har rigtig mange gode, engagerede frivillige, der gør et kæmpe stykke arbejde, og det glæder mig meget. Frivillige er med til at gøre en forskel for mange af kommunens borgere, og i flere tilfælde bidrager de direkte til folks livskvalitet. Samtidig tror jeg også, at mange af de frivillige selv oplever en større livskvalitet på grund af det frivillige arbejde, de laver, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Tre indsatsområder og en håndbog

Strategien er todelt – en del der handler om indsatsområder og mulige initiativer, mens anden del er en slags håndbog, der kan støtte både den frivillige og den enkelte leder eller medarbejder i samarbejdet mellem frivillige og kommune.

De tre indsatsområder er:

  1. Den fælles forståelse
  2. Den frivillige borger
  3. Den samarbejdsparate kommune.

Der skal efterfølgende udarbejdes en handleplan for udmøntning af strategiens indsatsområder.

- Jeg håber, at både de frivillige og alle de kommunale medarbejdere, der arbejder sammen med frivillige, vil opleve, at strategien vil være en støtte for dem. Og så håber jeg selvfølgelig, at strategien vil åbne op for flere gode samarbejder, sådan som den lægger op til. Der er nemlig ingen tvivl om, at de frivillige er med til at styrke vores kommune og skabe et velfungerende lokalsamfund, siger John Schmidt Andersen.

Læs Frederikssund Kommunes Frivillighedsstrategi.