Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. august 2017

Frivillig gældsrådgivning på vej til Frederikssund

Frederikssund Kommune har indgået en samarbejdsaftale med KFUMs Sociale Arbejde om en frivillig gældsrådgivning til borgere, der står i en særligt svær økonomisk situation.

Gældsrådgivningen er for alle borgere, der står i en udsat situation og ikke har mulighed for at søge rådgivning andre steder. De kan bruge den frivillige gældsrådgivning som hjælp til at få styr på økonomien igen.

- Jeg synes, det er meget positivt, at vi nu får gældsrådgivning i Frederikssund Kommune. Det vil gavne de borgere, der står i en rigtig svær økonomisk situation og som har brug for uvildig rådgivning uden om kommunen eller banken, siger Kasper Andersen (C), formand for Velfærdsudvalget.

Gældsrådgivningen er KFUMs Sociale Arbejdes projekt, der hedder På Fode Igen. Projektet er allerede udbredt i mere end 20 byer og har mere end otte års erfaring. På Velfærdsudvalgets sidste møde godkendte udvalget samarbejdsaftalen og målet er, at der kan startes rådgivningsforløb i uge 43.

- Vi ved, at der er både enlige og familier, som har en lav indkomst og som måske har taget nogle forbrugslån for at få råd til tandlægen eller en flyverdragt til ungerne. Pludselig er gælden blevet alt for stor og uoverskuelig. De vil kunne få støtte til at lægge et budget, der passer til deres liv, og som kan hjælpe dem med at slippe af med gælden og få ro i økonomien, men også i livet, siger Kasper Andersen.

Søger frivillige

Selve rådgivningen kommer til at ligge i Frivillighedsstedet i Frederikssund, og  vil blive varetaget af frivillige, der har en relevant faglig baggrund som eksempelvis jurist, økonom eller bankrådgiver. Derfor er der brug for en gruppe frivillige, der har lyst til at hjælpe andre med at komme på fode igen og få en bedre livskvalitet og stabile livsvilkår.

Der bliver holdt informationsmøde for interesserede frivillige onsdag den 6. september klokken 16.30-17.30 i Frivillighedsstedet, Østergade 3C, Frederikssund.

KFUMs Sociale Arbejde sørger for uddannelse af de frivillige rådgivere, så de kender gældende regler og lovgivning, men også så de ved, hvordan de skal møde borgeren og hjælpe bedst muligt. Derudover kommer de frivillige til at indgå i et netværk med både økonomiske frivillige bankrådgivere, socialrådgivere og jurister.

Gældsrådgivningen vil foregå en gang ugentligt i cirka tre timer. Borgere, der ønsker rådgivning, skal booke en tid på forhånd, så rådgiveren ved, hvem de skal rådgive og hvad det i grove træk handler om.