Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. april 2017

Supercykelsti blev prøvekørt

Det var borgmester John Schmidt Andersen (V), der kaldte til afgang fra Frederikssund Station om formiddagen den 26. april. Formålet var at markere, at det samlede net af supercykelstier i Region Hovedstaden officielt bliver indviet den 2. maj i år. (Se billeder fra arrangementet nederst i denne artikel.)

Blæser afsted med vinden

En af dem, der havde afsat formiddagen til en cykeltur i det forårsfriske vejr var Klaus Gildsig, der deltog på Ældresagens cykelhold.

- Jeg synes det er godt at kommunen og Cyklistforbundet har bakket op om denne cykelrute. Supercykelstien har en fantastisk belægning og man skal ikke tage hensyn til anden trafik end cyklerne. Og når der er medvind, så bliver man næsten blæst afsted, fastslog den entusiastiske rytter. Hos Ældresagen i Frederikssund cykler man fast en gang om ugen i sommerhalvåret, og derfor var det ingen sag for holdets deltagere at køre de lidt over 6 km ud til kommunegrænsen og retur igen.

Et sundt projekt

Ved kommunegrænsen mødte cyklisterne fra Frederikssund et hold af cyklister fra Egedal Kommune og gjorde stop ved depotet, hvor der kunne tankes vand og sukker. Her kunne man høre de to borgmestre fra Frederikssund og Egedal fortælle, at de er glade for det samlede net af supercykelstier.

- Der er lagt både penge og kræfter i arbejdet, og det er både et rigtig godt og et rigtig sundt projekt, som åbner officielt den 2. maj, sagde borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V).

Hans kollega i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard (V) hæftede sig blandt andet ved at det bliver nemmere at være cykelpendler og tilføjede:

- I Egedal er vi den kommune i Danmark, hvor der er flest biler pr. borger. Med disse nye supercykelstier kunne man jo købe en cykel i stedet for bil nr. 2, foreslog han.

Efter stoppet ved depotet delte cyklisterne sig i to hold. Det ene hold kørte hjem mod Frederikssund, mens det andet hold fortsatte til Egedals sydøstlige kommunegrænse.

Få et overblik over alle supercykelstiruterne på hjemmesiden www.supercykelstier.dk.

Cyklisterne samlet på Frederikssund Station.Cyklisterne samlet på Frederikssund Station.

Ældresagen i Frederikssund deltog også i begivenheden med et cykelhold.Ældresagen i Frederikssund deltog også i begivenheden med et cykelhold.

Cyklisterne forlader stationsområdet.Cyklisterne forlader stationsområdet.

Cyklister på supercykelstien.Cyklister på supercykelstien.

Borgmester John Schmidt Andersen og kollegaen Karsten Søndergaard fra Egedal Kommune holdt tale for cyklisterne.Borgmester John Schmidt Andersen og kollegaen Karsten Søndergaard fra Egedal Kommune holdt tale for cyklisterne.

Trods mørke skyer var mange mødt frem for at indvie supercykelstien.Trods mørke skyer var mange mødt frem for at indvie supercykelstien.

Supercykelstibanneret markerede depotet på ruten.Supercykelstibanneret markerede depotet på ruten.