Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. april 2017

Kom på sejltur i Skjoldungernes Land

Anledningen til sejlturen er vedtagelsen af planen for Nationalpark Skjoldungernes Land, som har arealer i både Frederikssund, Roskilde og Lejre Kommune. I Frederikssund Kommune er det Østskoven og Eskilsø, der er en del af nationalparken.

Søndag den 7. maj får alle interesserede mulighed for at sejle med damperen Skjelskør gennem Roskilde Fjord fra havnen i Frederikssund via Skovbroen ved Østskoven og ned til Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Her vil der være velkomst ved Frederikssund Kommunes borgmester John Schmidt Andersen og Roskilde Kommunes borgmester Joy Mogensen sammen med formanden for nationalparkens bestyrelse, Lars Vedsmann.

På og ved Vikingeskibsmuseet er der en række aktiviteter, som du kan deltage i. Der er blandt andet mulighed for at bygge en båd, smage røget hornfisk, sejle med vikingeskib, høre fortællinger om den nordiske mytologi og meget mere. Og så vil det selvfølgelig være muligt at få meget mere at vide om den kommende 170 km2 store Nationalpark Skjoldungernes Land.

Det er gratis at komme med på turen, men da der er begrænsede pladser er tilmelding nødvendig. Det foregår ved at sende en mail til kulturogfritid@frederikssund.dk senest fredag den 5. maj.

Program for dagen

7.30: Afgang fra Nordkajen 14 på havnen i Frederikssund.

8.30: Afgang fra Skovbroen ved Østskoven overfor Eskilsø.

9.50: Ankomst Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

10.00 Roskildes Borgmester Joy Mogensen og Frederikssunds Borgmester John Schmidt Andersen byder velkommen til dagen sammen med formand for nationalparkens bestyrelse Lars Vedsmann.

Derefter er der forskellige værksteder og ture, man kan deltage i.

13.00: Afgang Skjelskør fra Roskilde mod Skovbroen og Frederikssund

14.00: Ankomst Skovbroen ved Østskoven

15.00: Ankomst Frederikssund

Fakta om Skjoldungernes Land

Nationalpark Skjoldungernes Land er Sjællands første nationalpark. Nationalparkens 170 kvadratkilometer rummer alt, hvad man kan ønske sig af en nationalpark. Besøg fx Roskilde Fjord med strandenge, øer og fugleliv, forsvind ind i de store midtsjællandske skove – eller oplev de bakkede godslandskaber og middelalderbyen Roskilde med UNESCO verdensarven, Roskilde Domkirke, som kronen på værket.

Vikingeskibet Werner Karrasch, Vikingeskibsmuseet.Vikingeskibe. Foto: Werner Karrasch, Vikingeskibsmuseet.