Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
11. april 2017

Frederikssund Stafetten  
- en ny tradition

Tag løbeskoene på og familien eller kollegaen under armen og kom med ud og oplev Frederikssunds smukke natur, når Frederikssund Stafetten skydes i gang for første gang nogensinde torsdag den 31. august 2017.

Stafetløbet er et socialt motionsløb, der er åbent for alle. Det arrangeres af den lokale løbeklub Fjordløberne, og er blevet til på initiativ fra Frederikssund Kommune.

I budgetaftalen for 2017 vedtog et bredt flertal i Frederikssund Byråd, at mulighederne for at afvikle et lokalt motionsløb i samarbejde med lokale foreninger, lokale arbejdspladser, erhvervsliv og kommunens arbejdspladser skulle undersøges. Løbet skal erstatte det tilbud, som ansatte i Frederikssund Kommune hidtil har fået om at deltage i DHL-stafetten i København. Fremover skal det således i stedet være kommunens lokale foreningsliv, der nyder godt af at afvikle et sådant løb med kommunens deltagelse. Alle løbeforeninger i kommunen blev spurgt. Fjordløberne bakkede op, og det er på den baggrund, at Frederikssund Stafetten nu bliver en realitet.

Hygge og samvær

- Vi glæder os til at være med til at begynde en ny løbstradition her i vores lokalområde. Det bliver en festlig dag, hvor det sociale samvær vil være i centrum, når borgere, foreninger, lokale virksomheder og deres medarbejdere hopper i løbetøjet. Vi har fra byrådets side ønsket, at det fremover skal være det lokale foreningsliv og ikke DHL-stafetten, som kommunen støtter med sin medarbejderdeltagelse. Vi ser meget frem til at deltage i et lokalt motionsløb, så det bliver til gavn og glæde for alle, der bor eller arbejder i kommunen i stedet for, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Frederikssund Stafetten erstatter således kommunens deltagelse i DHL i København allerede fra i år.

En festdag tæt på

Løbet skal på ingen måde konkurrere med andre lokale løb. Det er i 2017 lagt i samme uge som afholdelsen af DHL i København, så lokale virksomheder kan vælge at løbe og afholde den sociale hyggedag med kollegaerne i lokalområdet frem for at tage den lange tur til hovedstaden.

- I Fjordløberne glæder vi os meget til at skabe rammerne for en rigtig hyggelig sensommeraften på Kalvøen i Frederikssund, hvor kolleger, gode venner og familier kan få rørt sig og motioneret og samtidig krydret en forhåbentlig god løbeoplevelse med socialt samvær. Vi har efterhånden arrangeret mange motionsløb siden 1999, og nu glæder vi os til en ny og rigtig spændende udfordring med Frederikssund Stafetten, fortæller Fjordløbernes formand Torben Hansen.

Løbet bliver afholdt den 31. august i år. Tidspunktet for afholdelse fremover vil blive drøftet mellem Fjordløberne, Frederikssund Kommune og de lokale virksomheder, der ønsker at deltage. 

Løberuten

Løberuten tager sit udgangspunkt på Kalvøen, hvor man kan nyde udsigten over Roskilde Fjord, mens man løber, og når man senere slår sig ned for at hvile benene og nyde aftensmaden i de smukke omgivelser med kolleger eller familie.

Frederikssund Stafetten får base på Cirkuspladsen, hvorfra start, skiftezone og mål vil være. Omkring skiftezonen vil der være telte, der danner rammen om hyggeligt samvær med kollegaer og familie. Stafetten afvikles som et 4 x 5 km stafetløb, hvor hver deltager på holdet løber to omgange på en 2,5 km rundstrækning på Kalvøen og havnen.

Derudover etableres der en gå-rute på 5 km, der startes kort inden stafetten sættes i gang, og hvor ruten bevæger sig på stier i og omkring Kalvøen uden at krydse med løberuten.

Man tilmeldes som hold med fire personer pr. hold. Det bliver muligt at tilkøbe forplejning til hele holdet.

Tilmelding til Frederikssund Stafetten åbner primo maj på Fjordløbernes hjemmeside (fjordløberne.dk).

Frederikssund Stafetten er et nyt socialt motionsløb. Foto: Kenneth Jensen.

Foto: KEJE.