Frederikssund Kommunes logo
4. april 2017

Et godt år for beskæftigelsen i Frederikssund Kommune

I 2016 faldt antallet på offentlig forsørgelse i Frederikssund Kommune med mere end 11 %. En udvikling der i hele hovedstadsregionen kun overgås af fire kommuner.

Faldet i Frederikssund er sket for alle grupper på offentlig forsørgelse. Faldet for gruppen af forsikrede ledige er på godt 15 %, hvilket i hele regionen kun overgås af Gribskov Kommune.

Antallet på kontanthjælp og uddannelseshjælp er faldet med næsten 23 %, mens antallet på sygedagpenge er reduceret med 4 %. Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at Frederikssund er én af kun fire kommuner i hovedstadsregionen hvor der er sket et fald i udsatte borgere (førtidspensionister, fleksjob, ledighedsydelse og ressourceforløb) på offentlig forsørgelse i 2016.

Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget i Frederikssund Kommune er begejstret for udviklingen, der er positivt for hele kommunen og udtaler:

- 2016 var et godt år for beskæftigelsen, og jeg forventer den gode udvikling fortsætter. Det skyldes ikke mindst, at der er godt gang i beskæftigelsen i de lokale virksomheder i mange forskellige brancher. Det skaber gode muligheder for samarbejde om rekruttering og opkvalificering af ledige. Samtidig er det lykkedes at få flere unge end tidligere til at komme i gang med en kompetencegivende uddannelse.

Der er fortsat vækst i erhvervslivet, og samarbejdet mellem kommunens jobcenter og virksomhederne intensiveres. En ny række erhvervsuddannelser på Campus Frederiksund bliver formentlig en yderligere positiv faktor der får flere unge i uddannelse. Det antydes allerede ved, at Frederikssund er den kommune, hvor forholdsmæssigt flest unge har søgt ind på en erhvervsuddannelse med start til august.

Kilde: Jobindsats.dk og den netop offentliggjorte rapport fra RAR Hovedstaden.  Perioden er november 2015 til november 2016.

2016 var et godt år for beskæftigelsen i Frederikssund Kommune. Foto: Kenneth Jensen2016 var et godt år for beskæftigelsen i Frederikssund Kommune. Antallet af borgere på offentlig forsørgelse faldt med mere end 11 procent. Foto: KEJE