Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. september 2016

Nye erhvervsuddannelser i Frederikssund er en realitet

En række grundforløb på Campus i Frederikssund nu blevet en realitet. Grundforløbene, som er til erhvervsuddannelser, vil blive udbudt allerede fra august 2017.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har godkendt etableringen af en række nye grundforløb på Campus i Frederikssund. Det er erhvervsskolerne Esnord, TEC og SOPU, der i samarbejde med KNord vil udbyde grundforløbene. Skolerne har sammen søgt om at oprette uddannelsestilbud i Frederikssund i en udbudsrunde, ministeriet satte i gang i foråret 2016.

- Det er en rigtig god nyhed, for der er brug for flere faglærte, og vi glæder os til at tilbyde de unge i Frederikssundområdet gode grunduddannelser inden for håndværk, it og social og sundhedsområdet, som supplement til de merkantile uddannelser, der allerede er på Campus Frederikssund. Vi er godt i gang med at opbygge rammerne, og nu håber vi bare, at de unge – og deres forældre – vil tage handsken op og vælge at tage deres ungdomsuddannelse lokalt, siger direktør for Esnord, Inge Prip, på vegne af de fire erhvervsskoler.

Erhvervsuddannelserne vil tilbyde grundforløb inden for tømrer, elektriker, data og kommunikation, VVS, social- og sundhedshjælper, teknologi samt byggeri og transport.

- Vi har i Vækstrådet arbejdet hårdt for at tiltrække erhvervsuddannelserne, og hele byrådet har bakket godt op om denne satsning, så jeg er rigtig glad for, at den store indsats nu har båret frugt, og at ministeriet har godkendt etableringen af uddannelser fra alle fire erhvervsskoler, der har søgt. Det vil få stor betydning for både vores unge og vores virksomheder, siger Ole Søbæk, formand for Vækstrådet.

Flere unge på erhvervsuddannelserne

Med den nye række af erhvervsuddannelser kommer Campus i Frederikssund til at stå stærkt. Udvidelsen understøtter Frederikssund Kommunes vision om et godt, samlet uddannelsesmiljø i kommunen. Det er også et vigtigt skridt mod målsætningen om, at 30 procent skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse i 2025.

- Det glæder mig meget, at vi snart kan tilbyde flere erhvervsuddannelser på Campus her i Frederikssund. Sammen med de partnerskabsaftaler, som vi netop har indgået med Dansk Industri og snart også med Dansk Byggeri er de nye uddannelsestilbud et vigtigt skridt for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, så vi sikrer at vores virksomheder også i fremtiden kan få veluddannet arbejdskraft. Det gør Frederikssund til en endnu mere attraktiv kommune, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Netop det at få uddannet flere unge inden for erhvervsuddannelserne har stor betydning for de lokale virksomheder, fortæller Peter Kyster, der ejer tømrervirksomheden 3 Byg Tag & Facade.

- Vi har hårdt brug for kvalificeret arbejdskraft – det gælder både for mig og for andre håndværksvirksomheder i lokalområdet. Jeg håber, at de nye tilbud på Campus vil anspore flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Når det ligger lokalt, er det mere attraktivt for de unge og det håber jeg, vil hjælpe os virksomheder med at få flere dygtige lærlinge, siger Peter Kyster.