Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
1. september 2016

Nu kan alle sortere deres affald

I dag sorterer langt de fleste husstande i Frederikssund Kommune deres affald i grønt og sort – madaffald og restaffald. Men fremover skal det også være tilfældet for dem, som i dag ikke sorterer affaldet – navnlig sommerhusområderne. Det har et enigt byråd netop besluttet.

Alle kan bidrage

- I Frederikssund Kommune er vi gode til at sortere affald, siger Tina Tving Stauning (A), der er formand for Teknisk Udvalg og tilføjer:

- Og med denne beslutning sikrer vi, at alle – uanset om man bor i helårsbolig eller har et sommerhus - kan være med til at sortere. På den måde kan vi få vores høje genanvendelsesprocent endnu højere op til gavn for miljøet. Derfor er det en rigtig god ide, at vi nu har én og samme ordning, der dækker hele kommunen.

Får ny spand udleveret

Helt konkret betyder beslutningen, at de husstande, der ikke tidligere har sorteret deres affald får leveret en ekstra 140-liters spand til madaffald. Samtidig betyder den nye ordning at disse husstande fremover skal betale samme takst som de øvrige husstande i kommunen. Dermed vil taksten stige fra 810 kr. pr. år til 966 kr. pr. år for en standardenhed.