Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
13. september 2016

Åbent hus på Nordhøj

Overvejer du at blive frivillig?

Så mød op den 22. september, når Omsorgscenteret Nordhøj holder åbent hus for alle interesserede. Vi mødes kl. 17 – 18 på Nordhøj 4 i dagligstuen.

Frivillighed til gensidig glæde

Som frivillig er du med til at skabe sociale og fysiske aktiviteter for beboerne. Og samtidig med at du gør andre mennesker glade, får du selv mulighed for at indgå i socialt samvær og netværk med andre frivillige, beboere, pårørende og personale.

Det kan varmt anbefales

Sådan siger Grethe Kabel, der kommer på Nordhøj hver uge. Sammen med to andre frivillige arrangerer hun sang og dans for beboerne.


Grethe Kabel nyder vejret sammen med to beboere på Nordhøj.

- Det er både fysisk handicappede og demente beboere, der deltager, og det er en fornøjelse at se, hvad musik og dans kan gøre, fortæller Grethe. Det sker, at beboere, der blot vil lytte til musikken, fordi de ikke har det så godt, alligevel giver sig til at danse, når det kommer til stykket.

Et sug i maven

- Flere af de demente beboere har deres raske ægtefælle med, og jeg får et sug i maven, når jeg oplever den interaktion og samhørighed, der pludselig opstår mellem ægtefællerne via dansen, fortæller Grethe.

En lille indsats af stor værdi

Det er bestemt ikke noget offer at være frivillig, slutter Grethe. Det er dejligt at opleve den store værdi, vores lille indsats har for beboerne, som ellers ikke ville få de samme tilbud om aktiviteter.

Der er mange muligheder for aktiviteter

Det kan for eksempel være gåture eller ture med Nordhøjs rickshaw. Det kan også være højtlæsning eller bankospil, at skabe hygge ved kaffebordet eller hjælpe ved arrangementer. Planlægningen af aktiviteterne sker i et tæt samarbejde mellem frivillige, beboere og personale.

Vil du være frivillig?

Mød op til åbent hus den 22. september og høre mere om dine muligheder.

Foto: bodam