Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
10. oktober 2016

Indvielsen af Find Vej i Grønlien Skov og Sillebro Ådal

Find vej i Sillebro Ådal og Grønlien Skov er et sundt og gratis tilbud om en anderledes oplevelse i den nære natur omkring Frederikssund by.

Fritidsudvalget har bevilliget 25.000 kroner i tilskud til projektet med at gøre orienteringsløb mere tilgængeligt for alle borgere i Frederikssund Kommune.

Formand for Fritidsudvalget Morten Skovgaard (V) indviede den 6. oktober 206, sammen med 150 elever fra Ådalen Skole, den nye orienteringsbane i Sillebro Ådal og Grønlien Skov. 

 - Vi vil gerne gøre naturen tilgængelig for kommunens borgere, og denne orienteringsbane er blot endnu et tiltag i en vifte af tilbud, vi alle har for at opleve Sillebro Ådal og Grønlien Skov, sagde Morten Skovgaard i sin tale ved indvielsen.

Find Vej projektet har i høj grad været drevet af frivillige kræfter fra Kildeholm Orienteringsklub. I anledning af indvielsen af Find Vej i Sillebro Ådal og Grønlien Skov havde orienteringsklubben arrangeret et orienteringsløb i samarbejde med Frederikssund Kommune for 7. og 9 klasserne på Ådalens Skole. Arrangøren af O-løbet Eskild Rønne fra Kildeholm Orienteringsklub forklarer hvad der gør O-løb interessant:

 - Orientering er en kompleks idrætsgren, da den ikke blot er fysisk, men i høj grad også indeholder et stykke intellektuelt arbejde. Man skal som udøver kunne tænke abstrakt, da symbolerne på kortet skal tolkes på den rigtige måde.

Eleverne fra Ådalens Skole løb spændte ud i naturen efter posterne. Sillebroen Shopping havde sponsoreret gavekort til vinderne af løbet og Nordisk Film Biograf I Frederikssund havde sponsoreret lodtrækningen om en tur i biografen for to hold.

Efterårsaktivitet for hele familien

Orienteringsløb er for alle aldre. Hvis man synes det er sjovt at løbe udenfor stierne, samarbejde om en opgave som et hold og finde den korteste vej fra A til B er orienteringsløb noget man skal prøve.

Hvis man er nysgerrig efter, hvordan man finder ud i Sillebro Ådal og Grønlien Skov og lærer at orientere sig i naturen, kan man inden for en uges tid finde mere information om posterne og download kort fra www.findveji.dk