Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
5. oktober 2016

Hvordan bygger man en bro?

Et nyt undervisningstilbud til skoler og dagtilbud tager børnene med ud på byggepladsen ved den nye fjordforbindelse.

Det er en sjælden begivenhed, at der bliver bygget en ny bro i en kommune og det skal naturligvis udnyttes. Derfor arbejder Frederikssund Kommune sammen med Vejdirektoratet på at lave et fireårigt undervisningstilbud til skoler og dagtilbud i kommunen.

Ved at følge brobyggeriet fra opstartsfasen og til broen står færdig om fire år, har børnene i Frederikssund Kommune mulighed for at komme helt tæt på en lokal byggeplads. For skoleeleverne er det en unik mulighed for, at de i naturfagene kan komme ud og arbejde i praksis med et meget virkeligt projekt.

- Det er en rigtig god mulighed, vi har fået her. Det tilføjer helt klart et ekstra lag til undervisningen, når eleverne får hjelm og sikkerhedsvest på og bliver vist rundt på en byggeplads, hvor de virkelig kan se, hvad matematik, fysik, natur og teknologi og de andre naturfag kan bruges til, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt (V), formand for Uddannelsesudvalget.

Hun glæder sig over, at det er lykkedes Frederikssund Kommune at få et samarbejde med Vejdirektoratet om undervisningstilbuddet. Der arbejdes fortsat på, præcis hvilke undervisningsforløb.

Gode muligheder for læring

Formålet med at bruge brobyggeriet i undervisningen er blandt andet at skabe en større interesse for naturfagene, så flere elever efter skolen vælger en erhvervsuddannelse

Det er ikke kun skoleeleverne der kan få glæde af broen. Der bliver lavet to udstillingscentre, et i Skibby og et på Østersvej i Frederikssund, som alle interesserede kan besøge. Selve undervisningstilbuddene bliver på Østersvej, hvor der oprettes et testlaboratorium, som eleverne kan arbejde i, ligesom der helt nede ved fjorden laves en udsigtsplatform, hvor man kan overskue store dele af byggeriet.

Men der skal også være lidt for de mindre børn. Derfor bliver der anlagt en legeplads af materialer, som også bruges til brobyggeriet. Derudover arbejdes der på at lave et område til geocaching.

Det er Frederikssund Kommunes mål, at undervisningstilbuddene er klar allerede i november i år.