Frederikssund Kommunes logo
14. november 2016

Studerende indtog Vinge

Flere hundrede studerende fra Københavns Erhvervsakademi (KEA) besøgte mandag eftermiddag Vinge for at blive klogere på området og tankerne bag den nye by. Samtidig tog de hul på en uges tværfagligt projekt med ”Fremtidens by” som tema.

- Vi har brug for unge, lyse hoveder som jeres, der kan vende tingene op og ned og gøre dem til jeres egne, sagde borgmester John Schmidt Andersen i sin velkomst til de mange studerende og fortsatte:

- Vinge er en by med gode forbindelser. Om få år kan man tage S-toget til København på blot en halv times tid. Så hvem ved – måske bor nogle af jer i Vinge om få år?, foreslog borgmesteren.

Borgmester John Schmidt Andersen byder velkommen til de mange studerende.Borgmester John Schmidt Andersen byder velkommen til de mange studerende.

Projekter om Vinge

Københavns Erhvervsakademi uddanner alt fra bygningskonstruktører over multimediedesignere til produktionsteknologer og E-designere mm., og det var omkring 250 af disse samt deres undervisere, der mandag besøgte byggepladsen i Vinge. Resten af ugen skal de studerende arbejde med emner og problemstillinger, der relaterer til Vinge, og fredag skal de færdige projekter præsenteres i København, og vindere skal kåres i forskellige kategorier.

Bæredygtighed i fokus

En af de studerende er Mathias Jensen, der går på 3. semester på bygningskonstruktøruddannelsen på KEA. Han har – som de øvrige 250 – frivilligt valgt at beskæftige sig med Vinge i den kommende uge, og det glæder han sig til.

- Vi startede dagen med at høre oplæg om Vinge fra blandt andre Henning Larsen arkitekterne, som har tegnet den kommende S-togsstation, siger Mathias og fortsætter:

- I forhold til byen Vinge, så er det nok mest emnet om bæredygtighed, der passer bedst til min studieretning, fortæller han og vurderer, at den såkaldte DGNB-certificering af bæredygtige bygninger, hvor både miljø, økonomi og sociale forhold tages i betragtning, kunne være relevant at bruge i Vinge.

Kreative løsninger

Også rektor på KEA, Ingo Østerskov, talte til de mange studerende i Vinge.

- Her i Vinge har I mulighed for at se, hvad ugens projekt skal være. I skal forvandle viden til nye løsninger i Vinge. I skal øve og udvikle jeres evner og måde at tænke på. I juryen har vi store forventninger, og jeg vil være en stolt rektor på fredag, fastslog han med henvisning til de tre priser, der er indstiftet af Frederikssund Erhverv, og som belønnes med ikke mindre end 10.000 kr. til hver.

Besøget er kommet i stand i kraft af et samarbejde mellem Frederikssund Erhverv og KEA, og det var også Frederikssund Erhverv, der havde sørget for både telt og forplejning til de mange gæster på byggepladsen i Vinge.

Fakta

Fredag den 18. november skal de studerende præsentere deres projekter for en jury. De overordnede emner er: Smart city, bæredygtig by, Deltakvarteret, Vinge Station og Vinge centrum. Efter bedømmelsen kåres en vinder i tre kategorier:

  • Vinge Innovation Award
  • Golden Chart Award
  • Greater Good Award

Vinderne i hver kategori belønnes med 10.000 kr.

Om KEA

Københavns Erhvervsakademis formål er at udvikle og udbyde praksisrettede videregående uddannelser på erhvervsakademiniveau og professionsbachelorniveau i nært samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner i ind- og udland.

Ca. 250 studerende og deres undervisere besøgte Vinge for at lære mere om tankerne bag den nye by.Ca. 250 studerende og deres undervisere besøgte Vinge for at lære mere om tankerne bag den nye by.

De studerende kom på rundvisninger til både deltaet og til stedet, hvor den kommende S-togsstation skal ligge. Her fortæller chef for By og Landskab, Søren Smidt-Jensen, om planerne for området.
De studerende kom på rundvisninger til både deltaet og til stedet, hvor den kommende S-togsstation skal ligge. Her fortæller chef for By og Landskab, Søren Smidt-Jensen, om planerne for området.