Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. november 2016

Stor interesse for integrationsmesse

Flygtninge skal hurtigt i gang på arbejdsmarkedet. Derfor inviterede 150 nye borgere det lokale erhvervsliv til integrationsmesse torsdag den 24. november 2016. Den invitation tog godt 100 virksomheder – og én minister – ja tak til.

Borgmester John Schmidt Andersen byder Inger Støjberg velkommen. Foto Kenneth Jensen.
Borgmester John Schmidt Andersen byder Inger Støjberg velkommen.

Frederikssund Hallen var godt fyldt op, da der blev holdt integrationsmesse torsdag eftermiddag og aften. Det gav cirka 150 nytilkomne flygtninge mulighed for at lufte deres CV overfor de mere end 100 virksomheder der havde takket ja til invitationen.

Hallen var godt fyldt op. Foto Kenneth Jensen.
Hallen var godt fyldt op.

Vil være de bedste

Messen er blevet til i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, Jobcenter Frederikssund og Frederikssund Erhverv, og formålet var at skabe kontakt mellem flygtningene og potentielle arbejdsgivere.

I sin velkomst sagde borgmester John Schmidt Andersen (V) blandt andet:

 - I Frederikssund Kommune ønsker vi at være de bedste i Danmark til at hjælpe vores nye borgere ind på arbejdsmarkedet. Vi tror på, at en afgørende forudsætning for en god integration i det danske samfund er en god tilknytning til arbejdsmarkedet.

Han understregede også at integrationsmessen ligger i direkte forlængelse af den integrationsstrategi som Byrådet vedtog tidligere på året.

Borgmester og minister i samtale. Foto Kenneth Jensen.
Borgmester og minister i samtale.

Ministerbesøg

Også integrationsminister Inger Støjberg (V) havde taget imod invitationen til at deltage i messen, og ud over at åbne messen var hun til stede hele aftenen. I sin tale betonede ministeren blandt vigtigheden af det at få et arbejde hurtigt efter ankomsten til Danmark som en vigtig parameter for at blive velintegreret:

 - Det er et fantastisk initiativ I her har taget. Det er den helt rigtige vej, og jeg har store forventninger til aftenen. Det er afgørende for at blive velintegreret i Danmark, at man hurtigt får et arbejde, så jeg vil ønske jer alle held og lykke med jobjagten.

Inger Støjberg åbner messen. Foto Kenneth Jensen.
Inger Støjberg åbner messen.

Inger Støjberg udtrykte også ønske om at få nogle gode snakke i løbet af aftenen - både med virksomheder, og med nogle af flygtningene som var til stede for at finde et job - og ingen tvivl om det var rift om hende. Mange ville i hvert fald gerne have taget deres selfie med ministeren.

Ministerselfie. Foto Kenneth Jensen.
Ministerselfie.

Senere på messen styrede formanden for Vækstudvalget i Frederikssund Kommune, Ole Søbæk (C), en paneldebat om integration, virksomheders sociale ansvar og om hvordan Jobcentret kan understøtte erhvervslivet.

Mange af de jobsøgende havde også taget deres børn med til messen, og mens deres forældre gik på jobjagt ved standene inde i selve hallen, så fik de lov at boltre sig og tegne i dansesalen lige ved siden.

Børnene legede ved siden af i Dansesalen. Foto Kenneth Jensen.

Foto: KEJE.