Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. november 2016

Nyt valgsted i Frederikssund

Næste gang vælgerne skal til stemmeurnerne, så vil en del af vælgerne i Frederikssund skulle møde frem på et nyt afstemningssted. Samtidig får vælgerne mulighed for at søge om at blive tilforordnede ved valget. Det besluttede Frederikssund Byråd på sit møde onsdag den 23. november.

Ved næste valg vil Frederikssund by være delt op i tre afstemningsområder mod de nuværende to. Ved de seneste valg og afstemninger har Frederikssund by været delt op i distrikt syd og distrikt nord med henholdsvis 8.545 vælgere og 6.330 vælgere. Fra og med næste valg vil Frederikssund by være delt op i distrikt nord, midtby og syd med henholdsvis 4.493, 5.523 og 4.859 vælgere.

Afgrænsningen

Grænsen mellem distrikt nord og distrikt midtbyen vil følge J.F. Willumsensvej – dog vil strandvejskvarteret høre til midtbyen. Grænsen mellem distrikt midtbyen og distrikt syd vil følge Skelvej og Maglehøjvej. Se kortet over de nye valgdistrikter.

Valgstederne vil i distrikt nord og midtbyen fortsat være henholdsvis Trekløverskolen (Græse Bakkeby afdelingen) og Frederikssund Hallen. I distrikt syd skal vælgerne afgive stemme på Ådalens Skole.

Korps af frivillige tilforordnede

Ved seneste folketingsvalg og ved folkeafstemningen om retsforbeholdet i december 2015 viste det sig, at det – samlet set – bliver stadigt vanskeligere for partier og lister at stille med tilforordnede nok. Derfor besluttede Byrådet på sit møde, at der skal gøres en indsats for at sikre et tilstrækkeligt antal tilforordnede ved kommende valg.

Det betyder, at alle borgere med valgret skal have mulighed for at søge om at blive en del af et korps af frivillige tilforordnede. Dette korps skal højst kunne udgøre 20 % af de samlede tilforordnede ved valget. Ansøgning vil foregå via www.frederikssund.dk, når valget nærmer sig.

I Frederikssund Kommunes forventes det, at der ved næste valg vil være brug for mindst 172 tilforordnede i alt.