Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. november 2016

Frederikssund Teaterfestival har vokseværk

Frederikssund Kommune går sammen med lokale amatørscener, teaterforeninger og et professionelt teater om en teaterfestival for alle kommunens borgere. Det er andet år festivalen afholdes og i år er den vokset.

Logo for Frederikssund Teaterfestival 2016.Alle der er glade for teater og har lyst til at se mere af det i lokalområdet, kan godt begynde at glæde sig. For igen i år kan alle interesserede opleve masser af teater i Frederikssund Kommune i uge 48 (og lidt i uge 47), når Frederikssund Teaterfestival byder velkommen til forestillinger og aktiviteter rundt om i kommunen.

I år er der syv forskellige teaterforestillinger og derudover vil der være mulighed for at se Jægerspris Amatør Scene holde prøver, gå til foredrag eller give sig i kast med fægtetræning. Der er både forestillinger for børn, for hele familien og for voksne. Programmet byder dermed på et bredt spektrum af teatergenren med noget for enhver smag.

I Aprilfestivalens kølvand

Det er andet år i træk, der er teaterfestival i Frederikssund Kommune. Ideen opstod efter den store Aprilfestival i 2015, hvor næsten 200 forskellige børneteaterforestillinger fandt sted i kommunen. Aprilfestivalen er for længst taget videre til en ny kommune, men glæden ved og interessen for teater er ikke forsvundet.

- Det glæder mig, at vi igen i år kan afholde en teaterfestival for både børn og voksne. Det er dejligt, at de lokale kræfter bidrager aktivt til at få en festival op at stå. Teater kan virkelig noget, som fjernsynet ikke kan, så jeg håber, at rigtig mange vil tage deres venner og familie med ud og opleve nogle af de mange forestillinger, der vil være rundt om i kommunen, siger Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget.

Den farverige båd, der blev valgt til Aprilfestivalens logo, lever videre og er blevet logo for Frederikssund Teaterfestival. Sammen med den følger en masse viden og erfaring, men også opmærksomhed på de mange ressourcer, som er i Frederikssund Kommune. Det er den viden og erfaring samt interessen for teater, der ligger til grund for Frederikssund Teaterfestival.

Teater i børnehøjde

Teaterfestivalen har igen i år et omfattende program for børn og unge i skoler og institutioner. Alle 5-årige i kommunens dagtilbud, alle børn i folkeskolernes 1. og 6. klasser samt børn og unge i fritidsklubberne møder teater i forskellige former. Målet er, at alle børn møder den levende scenekunst som en del af deres opvækst i Frederikssund Kommune.

Flere lokale samarbejdspartnere

Følgende aktører har bidraget til festivalen programs: Jægerpris Amatør Scene, Slangerupscenen, Frederikssund Børneteaterforening, Frederikssund Teaterforening, Teatertasken, Frederikssund Vikingespil, Danske Seniorer, Thinghøjs Boghandel og Frederikssund Bibliotekerne.