Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
29. november 2016

Forældrene er tilfredse med dagtilbud til børn

Hele 88 procent af forældrene er tilfredse eller meget tilfredse med deres børns dagtilbud i Frederikssund Kommune. Det viser resultaterne fra en forældretilfredshedsundersøgelse, der blev gennemført i oktober.

Med en stigning i tilfredse eller meget tilfredse forældre fra 86 procent i 2015 til 88 procent i 2016 er den politiske målsætning om, at forældretilfredsheden skal stige hvert år, nået på dagtilbudsområdet.

- Det er næsten det optimale, vi kan nå i sådan en undersøgelse. Så jeg er rigtig glad for resultatet. Derudover ved jeg, at personalet i børnehusene hele tiden arbejder med at øge kvaliteten i dagtilbud, så stor ros til dem, for de har en vigtig andel i, at vi ser så flotte resultater i forældretilfredshedsundersøgelsen, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt (V), formand for Uddannelsesudvalget.

Gode rammer for børnene

I undersøgelsen bliver forældrene blandt andet spurgt ind til, hvor tilfredse de er med de fysiske rammer indendørs samt udendørsfaciliteterne. Begge dele viser, at forældrene er tilfredse eller meget tilfredse med begge dele.

- Det er utrolig vigtigt, at børnene har nogle gode rammer, hvor de kan udfolde sig i både leg og læring. Samtidig med at rammerne er gode, kan vi se i undersøgelsen, at tilfredsheden med rengøringen også er steget. Det er alt sammen med til at give børnene en god hverdag i vores institutioner, og det glæder mig, at forældrene også oplever det sådan, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt.

Det er ikke kun de fysiske rammer, som forældrene er tilfredse med. Også åbningstiderne er en af de ting, som hiver tilfredsheden op.

- Tidligere i år valgte vi at afskaffe lukkedagene i børnehusene, så det er blevet nemmere at få passet sine børn i ferieperioderne. Det lader til, at forældrene har taget rigtig godt imod det og det har sandsynligvis også en betydning for undersøgelsen, hvor 84 procent svarer, at de er tilfredse eller meget tilfredse med åbningstiderne, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt.

Forældre er tilfredse med deres børns dagtilbud. Det viser den forældretilfredshedsundersøgelse, som Frederikssund Kommune gennemførte i oktober.Forældre er tilfredse med deres børns dagtilbud. Det viser den forældretilfredshedsundersøgelse, som Frederikssund Kommune gennemførte i oktober. Foto: Kenneth Jensen