Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
17. marts 2016

Tidligere borgmester er gået bort

Knud B. Christoffersen holder båltale på Færgegården. Foto: Kenneth Jensen.Tidligere borgmester i Frederikssund Kommune, lektor Knud B. Christoffersen (A), er pludselig gået bort efter at være blevet ramt af en hjerneblødning. Han blev 71 år.

Knud B. Christoffersen var medlem af Frederikssund Byråd fra 1986 til 2010, og borgmester fra 1994 til 2007.

Fra 1986 til 1994 bestred han posterne som udvalgsformand for først Teknisk Udvalg og siden Børne- og ungeudvalget. I 1994 overtog han borgmesterposten fra partifællen Jørgen Christiansen, og sad som borgmester i 13 år, indtil posten i forbindelse med kommunesammenlægningen gik videre til partifælle og Jægerpris-borgmester Ole Find Jensen.

Knud B. Christoffersen var før han blev borgmester ansat som lektor ved Frederikssund Gymnasium, og har gennem årene udgivet eller bidraget til udgivelsen af mange historiske værker om Frederikssund og omegn, blandt andet hovedværket ”Købstaden Frederikssunds historie fra 1801 – 1970” der er et meget omfattende og detaljerede værk i to bind. Hvad der ikke omtales heri, er næppe værd at vide.

Iflg. Niels Elberling, der var nær ven af den tidligere borgmester, fremhævede Knud Christoffersen ved sin afgang som borgmester selv nogle af de initiativer som han havde bidraget til at Byrådet kunne gennemføre: Han var især stolt over byens renoverede havnefront, udbygningen af J.F. Willumsens Museum, kampen om en ny fjordforbindelse, den nye bydel Vinge og Føtex, placeret i byens hjerte.

Knud B. Christoffersen bisættes fra Frederikssund Kirke mandag den 21. marts 2016 klokken 14.00.

Foto: KEJE.