Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
18. marts 2016

Sundhedspolitikken skal leve gennem konkrete indsatser

Borgere og kommunale fagområder har været involveret i at sætte rammen for sundhedspolitikken og udarbejde en handleplan, der omsætter politikkens ti mål til praksis.

Handleplanen er blevet til på baggrund af input fra Byrådet, høringssvar, borgermøder, interviews med borgere og en arbejdsgruppe på tværs af de kommunale fagområder.

Det er sammen med faglige anbefalinger og undersøgelser af sundhedstilstanden i Frederikssund Kommune blevet til en præcisering af konkrete indsatser.

Sundhedsarbejdet skal være nærværende for borgerne

 - Vi har lagt vægt på en høj grad af inddragelse, fordi det er vigtigt at sundhedsarbejdet bliver nærværende for borgerne, samtidig med at vi tager højde for udfordringer, faglig viden og anbefalinger, siger Formand for Sundhedsudvalget, Jesper Wittenburg (A).

 - Der har hele tiden været gode sundhedsinitiativer i vores kommune, men nu har vi sat en tydelig ramme for prioriteringen. Nu kommer den vigtigste del af arbejdet hvor vi skal have politikken til at leve gennem konkrete indsatser, slutter Jesper Wittenborg.

Handleplanen bliver hvert år udvidet med en årsplan som lister de indsatser op der er planlagt for det kommende år, ligesom en status på det forgangne års indsatser vil blive tilføjet.

Frederikssund Kommune Sundhedspolitik gælder fra 2015-2020, og blev vedtaget i sommeren 2015.

Se sundhedspolitikken og handleplanen