Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
15. marts 2016

Omsorgscenter med vokseværk

Tirsdag den 15. marts 2016 var der rejsegilde på Omsorgscenter Pedershave i Oppe Sundby. Første spadestik til byggeriet, der betyder en udvidelse af centeret med 36 nye boliger, blev taget den 20. august sidste år, og med udvidelsen får centeret plads til 96 beboere fra januar 2017. Dermed bliver det kommunens største omsorgscenter.

Projektet er et resultat af et velfungerende samarbejde mellem beboere, medarbejdere, rådgivere, entreprenører og håndværkere, og ved rejsegildet sagde borgmester John Schmidt Andersen (V) at han syntes det er spændende at følge et projekt som dette fra sidelinjen.

Det samme gør beboerne, og derfor har man opstillet en "byggebænk" på byggepladsen, hvorfra beboerne kan følge byggeriet.

Ifølge områdeleder Henriete Amalie Siff Thomsen går snakken om det de ser på byggepladsen - og de har mange bekymringer om håndværkerne:

 - De taler blandt andet om at de ryger for mange cigaretter, om det ikke er for koldt at have korte bukser på og såmænd også hvem af håndværkerne de ville gifte sig med hvis de havde alderen.

 - Det grines og tales der meget om. Så på den måde bringer byggeriet mange glade stunder og lidt ekstra liv ind på Pedershave.

Håndværkernes dag

Og netop håndværkerne fyldte også i borgmesterens tale ved rejsegildet:

 - Det er altid spændende at se, hvordan et nyt hus som man har forestillet sig og set tegninger af nu rejser sig op ad jorden, sagde han, og fortsatte:

 - Det er en fornøjelse at få lov at deltage i dag, og sige tak til de håndværkere som nu knokler på for at realisere Frederikssund Kommunes planer og ideer med Pedershave. Et rejsegilde er jo håndværkernes dag, og jeg vil som bygherre gerne benytte anledningen til at sige tak for indsatsen indtil nu. Uden jeres indsats havde vi jo kun haft tegninger. Dagen i dag er da også en mærkedag tilegnet jer som tak for veludført arbejde. 

Alle har iflg. John Schmidt Andersen lyttet til gode ideer og ønsker, samtidig med at der skal bygges så det ligner det nuværende center:

 - Det bliver et fantastisk plejecenter med lyse og venlige lokaler, ligesom der bliver en dejlig samlingssal til beboerne og deres pårørende. Samtidig bliver det god arbejdsplads for de mange medarbejdere som er her dagligt. Der et tænkt på velfærdsteknologi og andre løsninger som kan gøre det lettere for alle at få dagligdagen til at fungere.

 - Lad os råbe et trefoldigt hurra for de mennesker, der har rejst dette hus! HURRA, HURRA, HURRA!

Borgmesteren var ikke den eneste der benyttede dagen til at udråbe et trefoldigt leve for både håndværkere og byggeri. Det gjorde rådgiver på byggeriet, Christian Nemming fra KHA Arkitekter også, og derudover sagde han blandt andet:

 - I dag er en fest for håndværkerne, der sikrer byggeriet af at så gennemtænk og veltilrettelagt projekt som der er tale om med Pedershave. Vi kan nu sammenligne de indre forestillings billeder vi havde ved byggeriets start med de fysiske fakta på byggepladsen, og det er spændende at se.

Model i en 1:1

Også Tjørn Durhuus fra byggeriets hovedentreprenør, glædede sig ved rejsegildet:

 - Godt begyndt er halvt fuldendt, sagde han, og bemærkede også at det er sjældent man ved et byggeri er så heldig at have en model i størrelsesforhold 1:1 stående lige ved siden af, som vi har her.

 - Det giver mulighed for at tage ved lære, og bruge de gode erfaringer fra byggeriet af første etape, sagde Tjørn Djurhuus, der var sidste taler inden der som traditionen byder det ved et rejsegilde blev budt på pølser og sodavand.