Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
18. marts 2016

Ny multibane indviet på Ådalens Skole

Der var fuld gang i boldspillet da der var indvielse af en helt ny multibane på Ådalens Skoles afdeling syd.

Forårssolen forsøgte af alle kræfter at bryde gennem skyerne om eftermiddagen fredag den 18. marts, da der blev holdt officiel indvielse af den nye multibane. Og selv om solen ikke havde udpræget held med bestræbelserne, så lykkedes det bedre for skolens børn at være aktive i et meget højt gear på multibanen som reelt har været færdig i et par måneder.

Noah, Magnus og Oliver fra 6.b på Ådalens Skole. Foto: Kenneth Jensen.
Noah Engell Kristensen, Magnus Brix Overby og Oliver Thomas fra 6.B på Ådalens Skole afdeling syd er nogle af de elever der har taget den nye bane til sig.

Over 1.000 elever får glæde af banen

Det var formanden for Fritidsudvalget, Morten Skovgaard, der holdt den officielle åbningstale. Her konstaterede han, at rigtig mange vil få glæde af den:

 - Vi er glade for at banen ligger her på Ådalens Skole. Efter sommerferien vil der være over 1.000 elever her, så det giver god mening at banen ligger her. Samtidig er det jo det første spæde skridt i retning af den kommende idrætsby som skal ligge lige her ved siden af, fastslog Morten Skovgaard. Han opfordrede de fremmødte til at bruge banen og gjorde opmærksom på, at den også kan bruges om aftenen og i den mørke tid, da der er opsat lysmaster.

Morten Skovgaard indvier den nye multibane. Foto Kenneth Jensen.
Morten Skovgaard holdt den officielle tale ved indvielsen af den nye multibane. 

Tak til de frivillige

Også Heidi Christensen, som både er lærer på Ådalens Skole og samtidig sidder i DBU Sjællands bestyrelse, var med ved indvielsen. DBU har sammen med Nordeafonden samt Lokale- og anlægsfonden og Frederikssund Kommune være med til at finansiere anlægget af banen.

 - I DBU er vi glade for at frivillige ledere i Frederikssund har planlagt og igangsat dette, sagde hun med adresse til ORI fodbold (Oppe Sundby og Rørbæk Idrætsforening), som oprindeligt søgte fondsmidlerne til projektet.

 - Det her er med til at synliggøre det frivillige foreningsliv. Da vi så denne ansøgning hos DBU var vi ikke i tvivl om at vi gerne ville støtte dette projekt, fastslog Heidi Christensen.

Heidi Christensen fra DBU overrækker bold og bane til Morten Skovgaard. Foto: Kenneth Jensen.
Heidi Christensen fra DBU overrækker en fodbold, til Morten Skovgaard. 

Morten Skovgaard, John Schmidt Andersen og Heidi Christensen på den nye bane. Foto: Kenneth Jensen.
Morten Skovgaard, John Schmidt Andersen og Heidi Christensen på den nye bane. 

Godt for bevægelse i skolen

Banen bliver ifølge skoleleder Flemming West Clausen flittigt brugt af eleverne i frikvarterer og pauser, og banens begrænsede størrelse i forhold til de omkringliggende fodboldbaner er faktisk en fordel:

 - Det giver god bevægelse, at banen ikke er så stor. Her kan man nemlig ikke lige så godt være passiv som på en stor fodboldbane, så det er godt for bevægelse og motion i skoletiden, forklarer han.

Den nye bane blev hurtigt taget i brug. Foto: Kenneth Jensen.

Mål - Foto: Kenneth Jensen.
Den nye bane blev hurtigt taget i brug.

Multibanen har et mål i hver ende samt tre små mål på hver langside, så der kan afvikles tre kampe samtidig. Endelig er der to basketkurve, og naturligvis bander rundt om hele banen.

Foto: KEJE.