Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
2. marts 2016

Frederikssund Kommune afskaffer lukkedage i dagtilbud

Uddannelsesudvalget i Frederikssund Kommune har netop besluttet at afskaffe lukkedage i kommunens daginstitutioner, som dermed fremover holder åbent hver dag undtagen i weekender og på helligdage.

Fra 1. marts 2016 er lukkedage og fællespasning afskaffet i daginstitutionerne i alle kommunale og selvejende daginstitutioner i Frederikssund Kommune, og børnene kan derfor blive passet på alle hverdage. Det er en realitet efter at Uddannelsesudvalget holdt møde om sagen mandag den 29. februar 2016.

Afskaffelsen af lukkedagene betyder at en daginstitution kun lukker, hvis der ikke er børn med pasningsbehov. For at udnytte ressourcerne bedst muligt vil forældrene stadig blive spurgt om de har behov for pasning på dage hvor der traditionelt er et begrænset pasningsbehov. Det vil betyde at der på dage med lavt fremmøde vil være en bemanding, der er afstemt i forhold til antallet af børn.

- Med afskaffelsen af lukkeugerne i 2015, og de ekstra penge som fulgte med til dagtilbudsområdet på det tidspunkt, så er det naturligt at vi nu siger farvel til lukkedage i vores daginstitutioner, siger formanden for Uddannelsesudvalget Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) og tilføjer:

- Med afskaffelsen af lukkedagene skaber vi et mere tidssvarende og moderne pasningstilbud i Frederikssund Kommune i forhold til de arbejdstider og udfordringer som dagens børnefamilier står overfor. Derfor håber jeg at fjernelsen af lukkedagene vil kunne mærkes positivt hos børnefamilierne i kommunen, slutter hun.

Daginstitutionerne i Frederikssund Kommune vil fortsat holde lukket på de lovfastsatte lukkedage (Grundlovsdag og 24. december)