Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
1. marts 2016

Idrætten og foreningerne blev hædret

Mandag aften stod i prisernes tegn, da næsten 300 aktive mennesker fra idræts- og foreningslivet mødtes til prisfest i Idræts- og Kulturcenteret i Slangerup.

Der blev sat fokus på de mange frivillige, aktive og talentfulde kræfter, da den årlige prisfest for foreningslivet og idrætslivet løb af stablen. Uddelingen af Leder-, Idræts- og Fritidsprisen har nemlig til formål at hædre blandt andet aktive frivillige, særligt bemærkelsesværdige præstationer samt nytænkning og udvikling inden for idræts- og fritidsområdet.

Formand bød velkommen

De mange deltagere i prisfesten blev budt velkommen af Kenneth Jensen (A) der er formand for Folkeoplysningsudvalget, og som også stod for uddelingen af priser og anerkendelser.

- I 2014 holdt vi festen i Jægerspris, sidste år var det i Frederikssund Hallen, og i år er vi altså i Slangerup. Dermed fastholder vi traditionen med at flytte festen rundt i kommunen, og jeg er sikker på traditionen om at vi får en fantastisk aften i hinandens selskab også bliver indfriet, fastslog Kenneth Jensen hvorefter prisuddelingen kunne gå i gang.

Lederprisen blev vundet af Annelise Hansen. Hun var medstifter af idrætsrådet i 2005 og har været en af drivkræfterne bag lige siden. Samtidig er hun engageret i Jørlunde Skytteforening og i Slangerup Idræts- og Kulturcenter.

Vinder af årets lederspris, Annelise Hansen
Personerne på billedet er fra venstre: medlem af Folkeoplysningsudvalget Jens Jørgen Andersen, borgmester John Schmidt Andersen (V),vinderen af årets lederpris Annelise Hansen, formand for Folkeoplysningsudvalget Kenneth Jensen (A) samt medlem af Folkeoplysningsudvalget Alice Linning.

Idrætsprisen blev vundet af Meline Olsen. Hun har vundet både EM og VM i klassen 40-44 år i idrætsgrenen duathlon (løb-cykling-løb) samt fået sølvmedalje i samme sport ved DM i eliteklassen.

Vinderen af årets idrætspris, Meline Olsen
Vinderen af årets idrætspris, Meline Olsen.

Fritidsprisen blev vundet af foreningen Børnefilmklubben Holger i Slangerup. En forening der kører på sin 32. sæson og har held med at tiltrække og fastholde de unge mennesker. Til at hjælpe med uddeling af gaver og checks deltog foruden udvalgsformanden to medlemmer af Folkeoplysningsudvalget, Alice Linning og Jens Jørgen Andersen samt borgmester John Schmidt Andersen (V).

Vinder af årets fritidspris, Børnefilmklubben Holger
Vinder af årets fritidspris, Børnefilmklubben Holger.

De tre prisvindere på scenen med udvalgsformand Kenneth Jensen (A)
De tre prisvindere på scenen med udvalgsformand Kenneth Jensen (A).

Vinderne af Idræts- og lederprisen modtog hver en check på 5000 kr. foruden blomster og diplom. Vinderne af Fritidsprisen blev honoreret med en check på 15.000 kr. samt blomster og diplom.

Mange anerkendelser uddelt

Folkeoplysningsudvalget uddelte også anerkendelser til en lang række udøvere inden for mange forskellige sportsgrene. Anerkendelserne bliver givet til udøvere, der har:

  • vundet guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller
  • vundet guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber i regi af Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund eller Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Disse kriterier levede ikke færre end 68 idrætsudøvere fra forskellige klubber i Frederikssund Kommune op til. Alle kom på scenen og modtog diplom og en pose med udstyr blandt andet et refleksbånd, så træningen kan gennemføres sikkert i den mørke tid. Også borgmester John Schmidt Andersen (V) lykønskede de mange sportsudøvere:

- Jeg synes det er imponerende, at vi har så mange mennesker der har fået medaljer med hjem. Både eliteidrætten og breddeidrætten er vigtige, fordi de styrker hinanden gensidigt. Tillykke til jer alle sammen.

Du kan se hele listen over anerkendelser her.

Samtlige modtagere af anerkendelser
Samtlige modtagere af anerkendelser stillede op til fællesfotografering på scenen.

Underholdning med spejderne

Imellem uddelinger af priser og anerkendelser blev der også tid til musikalsk underholdning med Stenlændernes Tambourkorps, der udspringer af spejdergruppen Stenlænderne i Stenløse. I pausen underholdt spejderne med nogle øvelser, hvor to hold af deltagere – herunder et antal byrådsmedlemmer – skulle dyste i forskellige spejderdiscipliner mod et hold spejdere. Begge øvelser blev vundet af borgmesterens hold.

Stenlændernes Tambourkorps stod for den musikalske underholdning
Stenlændernes Tambourkorps stod for den musikalske underholdning.

Dyst på spejdermanér i pausen
Der blev blandt andet dystet i disciplinen teltopstilling i pausen ved prisfesten. En øvelse som voldte nogle af deltagerne en del udfordringer. 

Sidste års vinder af idrætsprisen var med i pausedysten sammen med udvalgsformand Kenneth Jensen

Foto: Preben Gøttsche