Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. maj 2016

Velbesøgt bredbåndsmesse

I Frederikssund Kommune oplever en række borgere og virksomheder at der ikke er mulighed for at få en tilfredsstillende bredbåndsforbindelse. Det samme er gældende for borgere og virksomheder i Gribskov, Halsnæs og Hillerød kommuner. 

De fire kommuner havde derfor taget initiativ til at invitere udbydere af bredbånd til at afsætte nogle timer til at tale med borgere og virksomheder der oplever en utilfredsstillende bredbåndsforbindelse. Det tilbud tog godt 150 borgere imod.

Stabilt internet er afgørende

Det var borgmester John Schmidt Andersen fra Frederikssund der åbnede messen, og han betonede blandt andet at det i dagens Danmark er helt afgørende med en stabil internetforbindelse - både som privatperson og som virksomhed:

 - Det er en helt anden hverdag og virkelighed, vi lever i end for blot ti år siden, siger borgmesteren, der også hæfter sig ved at det er en forudsætning for at drive virksomhed i dag – og for mange nye erhvervsdrivende er det en forudsætning for, hvor de vælger at etablere deres virksomhed. Og manglende muligheder for at få en tilstrækkelig hurtig bredbåndsforbindelse kan få store konsekvenser – det har for eksempel været årsagen til at en virksomhed her i Slangerup er flyttet til en anden kommune.

Iflg. John Schmidt Andersen har de fire kommuner stort fokus på at skabe de bedste muligheder for en stabil bredbåndsforbindelse – sammen og hver for sig. Alle borgere, erhvervsliv, turister og besøgende i vores sommerhusområder forventer en ordentlig dækning - og bredbåndsmessen er et af de områder, hvor vi samarbejder på tværs af kommuner.

Godt initiativ

Det synspunkt blev bakket op af de fremmødte – bl.a. Lise Horsleben som bor I Frederikssund:

 - Jeg har OK forbindelse i Frederikssund, men er interesseret i en snak om dækningen i forbindelse med mit sommerhus i Halsnæs, fortalte hun.

Også Stefan B. Christensen fra Gyldenstens Vænge i Frederikssund havde valgt at lægge vejen forbi bredbåndsmessen. Han sidder i bestyrelsen for grundejerforeningen, og har gennem længere tid kæmpet for at få etableret ordentligt internet i området.

 - Jeg har været i kontakt med stort set alle leverandører for at undersøge om vi kan få lagt fiber ud i området i stedet for kobberkablerne vi har i dag, så det var også min hovedårsag til at deltage i går, fortæller han, og siger videre:

 - Jeg er super glad for at messen er stablet på benene. Det gav rigtig god mulighed for at gå rundt og tale med udbyderne, og gå dem lidt på klingen med hvorfor de ikke vil levere en ordentlig internet- og mobilløsning til os, som vi også er udfordret på. De har ikke ligefrem stået i kø for at løse udfordringen, og vi er dog 254 husstande som er interesserede.

Konkrete løfter fik Stefan B. Christensen ikke med hjem fra udbyderne, men han er alligevel positiv:

 - YouSee har åbnet op for vi kan få Internet fra dem nu, uden at købe deres TV-pakker, og det er klart bedre end de tilbud vi har i dag. Og så fik jeg en god snak med kommunens folk, som viste stor forståelse for at det er vigtigt at kommunen har fokus på emnet når man planlægger nye bydele, som fx Vinge. Så jeg synes det var et super arrangement som gerne må gentages om fx et halvt år, så man får lejlighed til at tage en ny snak med leverandørerne om hvilke tanker de har gjort sig i mellemtiden.  

Indsatsen fortsætter

Og yderligere initiativer kommer der, også fra kommunal side. Én ting er således den netop overståede bredbåndsmesse. Men i det såkaldte seks-kommune samarbejdet, som også Fredensborg og Helsingør Kommuner er en del af, arbejdes der med at analysere den faktiske dækning i vores område med udgangspunkt i de nyeste målinger fra Energistyrelsen (mobile og kablede forbindelser).

Den analyse vil blive brugt som grundlag for et møde med telebranchens rejsehold hvor kommunerne vil synliggøre hullerne i dækningen, og få en dialog om hvad der kan gøres for at forbedre mulighederne for at koble dem til branchens udbygningstiltag de kommende år.

 - Vi arbejder således på flere fronter fordi det er så afgørende vigtigt med gode bredbåndsforbindelser, siger John Schmidt Andersen.