Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. maj 2016

Lange køer til Ragnarock

10.000 besøgte Danmarks nye museum for rock, pop og ungdomskultur i den forgangne weekend. Museet er en del af ROMU, som også Frederikssund Kommune står bag.

 - Det er et museum som fremtidige generationer, inklusiv mine egne børn, skal ind at se, så de kan opleve hvordan rocken inspirerer os.

Sådan sagde en begejstret Kronprins Frederik da han fredag den 29. april foran 700 inviterede gæster åbnede museet. Efter sin tale trykkede han på "åbningsknappen", og indviede dermed formelt  RAGNAROCK.

H.K.H Kronprins Frederik indviede RAGNAROCK
H.K.H Kronprins Frederik indviede RAGNAROCK fredag eftermiddag.

Overvældende interesse

Lørdag og søndag var det så publikums tur til at indtage RAGNAROCK - og interessen var overvældende.

10.000 gæster lagde vejen forbi i en åbningsweekend der både bød på muligheden for at tage det nye museum i øjesyn samt høre foredrag, besøge museets værksteder for børn, og rocke til koncerter med bl.a. Stig Møller og Peter Ingemann, Bisse, Guldregn, Ida Kudo samt rock´n roll legende, og tidligere medlem af "Four Jacks", James Rasmussen.

 - Det har været helt overvældende at se så mange besøgende, lægge vejen forbi vores nye museum. Vi har både lørdag og søndag haft lang kø inden åbningen foran museets indgang. Men alt er forløbet godt, og publikum har taget ventetiden med godt humør. Det er skønt når et så stort projekt som dette hvor så mange har knoklet og lagt deres hjerteblod i at realiserer det, bliver modtaget så flot. Det er vi utrolig glade for, siger en meget glad direktør for museumskoncernen ROMU, Frank Birkebæk.

Direktør for ROMU Frank Birkebæk ved indvielsen af RAGANROCK.
Direktør for ROMU Frank Birkebæk ved indvielsen af RAGANROCK.

RAGNAROCK er nu åben, og kan besøges alle dage i tidsrummet fra kl. 10.00 til 18.00 (onsdage kl. 10.00 til 22.00). For mere information besøg www.museumragnarock.dk

Fra indvielsen af RAGNAROCK.
Fra indvielsen af RAGNAROCK.

RAGNAROCK er en del af museumskoncernen ROMU, der består af Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværkemuseet, Sankt Laurentius, Tadre Mølle, Gl. Kongsgård og Domkirkemuseet. Bag ROMU står Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommuner.

Foto: ROMU.