Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
18. maj 2016

Jagten på Den Kloge Kone

Året er 1829. Fruen på Selsø, Agathe von Plessen, ligger i sengen og er meget syg. Hun er en ældre dame, og mange tvivler på, at hun holder meget længere. Kusken skal sendes til apoteket i Frederikssund for at købe medicin, der kan lindre, men tjenestefolkene vil også prøve andre metoder. De vil derfor finde den kloge kone, som ved alt om lægeplanter og har gode råd for det meste. Men hvor er hun? Og kan hun hjælpe fruen, før det er for sent?

Dette er historien, når børn og voksne endnu engang kan tage på en spændende jagt gennem historien i og omkring Selsø Slot på Selsøvej 28 i Skibby.

I år finder løbet sted fredag den 27. maj kl. 17.00 til 20.00, og det er Selsø Slot og Kildeholm Orienteringsklub der sørger for at alle får en oplevelse i naturen og historien.

Praktisk info

Jagten starter ved billetkiosken ved Selsø Slot. Der er parkering ved Selsø Kirke. Billetter kan købes i forsalg, eller ved indgangen hvis der er billetter tilbage. De koster 60 kr. gebyr kr. for voksne, 25 kr. + gebyr for børn (ved indgangen er prisen 70 kr. for voksne og 35 kr. for børn).

Billetterne sælges med særligt starttidspunkt, så alle ikke kommer på samme tid. Ved jagtens afslutning kan du købe kaffe og is og spise din medbragte mad. Jagten handler om død og sygdom, så tag din mor eller far i hånden hvis du synes det er lidt uhyggeligt.

Jagten på Selsø Slot plejer at være velbesøgt. Foto: Kenneth Jensen.
Jagten på Selsø Slot plejer at være velbesøgt. 

Foto: KEJE.