Frederikssund Kommunes logo
19. maj 2016

Gode ideer til Deledagen i Frederikssund Kommune

Bent Givskov er en mand med en god ide. Han vil stoppe madspild ved at indsamle overskydende madvarer fra kantiner rundt omkring og tilbyde det til ensomme ældre eller andre som har lyst til et måltid mad. Nu har han tilmeldt sig Frederikssund Kommunes deledag lørdag den 4. juni, hvor ideen skal finpudses.

Bent Givskov er uddannet kok, bor i Slangerup og er aktiv i lokalområdet i en række forskellige sammenhænge.

- Jeg har altid været interesseret i at udnytte råvarer på den mest optimale måde, og så er man nødt til at kaste nogle ideer op for at få sat noget i gang.

Sådan siger Bent Givskov fra Slangerup om sin ide om indsamling af overskudsmad. Han betegner sig selv som en ildsjæl med en stor nysgerrighed.

- Det er samspillet og nærværet mellem mennesker der er vigtigt, og det er i det spændingsfelt, at ideer kan opstå og udvikles, fastslår han.

Madspild skal stoppes

I kraft af sit job som kok ved Bent Givskov, at der ofte er mad eller råvarer til overs i kantiner rundt omkring, og det inspirerede ham til ideen om at samle denne overskudsmad sammen og tilbyde f.eks. et varmt måltid mad til ensomme ældre en gang om ugen. For nylig blev han opmærksom på Frederikssund Kommunes kommende deledag den 4. juni og besluttede at melde sig til for at få sin ide videreudviklet og finpudset.

- Når man har indsamlet overskydende mad, så kan den måske tilberedes i Aktivitetshuset i Slangerup – eller måske i et skolekøkken. Og hvad med dem der skal spise maden. Skal de betale eller have det gratis? Og hvem skal stå for det praktiske? – fortæller Bent Givskov om nogle af de ting, der endnu er uafklarede. Han har tidligere fået tilkendegivelser på sociale medier fra folk der var interesserede i at være frivillige på projektet, så Bent er ikke i tvivl om at ideen kan realiseres. Spørgsmålet er bare hvordan.

Skal udvikles på deledag 4. juni

Deledagen den 4. juni handler om at komme med ideer – og udvikle ideer - som kan bidrage til en bedre udnyttelse af ressourcerne i samfundet – både offentlige og private. Præcis som Bent Givskovs ide. Og det er stadig muligt at tilmelde sig deledagen.

- Jeg elsker at sætte noget i gang, fortæller Bent Givskov og fortsætter:

- Jeg håber, at deledagen kan være med til at udvikle ideen yderligere. Når man kommer med en ide, skal man være åben overfor andres input og forslag. Derfor ved jeg ikke, hvor ideen ender henne endnu, slutter han.

Bent Givskov fik ideen til at begrænse madspild i kraft af sit arbejde som kok.
Bent Givskov fik ideen til at begrænse madspild i kraft af sit arbejde som kok.