Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
2. maj 2016

Frederikssund Kommune med i deleby-projekt

Deleøkonomien vinder stadig større udbredelse i samfundet, og nu er Frederikssund Kommune gået med i et landsdækkende projekt, der skal sætte skub i udviklingen af flere deleøkonomiske ideer.

Tanken i deleøkonomi er, at der overalt findes forskellige ressourcer – både private og offentlige – som ikke bliver udnyttet fuldt ud og som derfor kan være til gavn og nytte for andre, når de ikke er i brug. Det er Teknisk Udvalg der har besluttet, at Frederikssund Kommune skal være med i ”Projekt Delebyer” og udvalgsformand Tina Tving Stauning er ikke i tvivl om projektets relevans for Frederikssund Kommune:

- Kernen i deleøkonomi er simpelthen at skabe en bedre udnyttelse af de eksisterende ressourcer. Det kan dreje sig om alt fra bedre udnyttelse af offentlige lokaler til samarbejde mellem foreninger om faciliteter og udstyr eller måske en virksomhed, der kan udvinde energi af overskudsvarmen fra nabovirksomheden, siger formand for Teknisk Udvalg Tina Tving Stauning og fortsætter:

- Vi går med i dette projekt fordi vi i Frederikssund Kommune gerne vil medvirke til, at der bliver udviklet nye ideer og metoder inden for deleøkonomien, så vi som samfund udvikler evnen til at udnytte ressourcerne bedre, der hvor det giver mening, understreger Tina Tving Stauning.

formålet med deleby-projektet

Deledag den 4. juni

Frederikssund Kommune er en af syv kommuner i ”Projekt Delebyer”, og borgmester John Schmidt Andersen opfordrer borgerne til at bakke op om projektet:

- I Frederikssund Kommune har vi både mod og lyst til at afprøve nye metoder, som kan skabe en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne, siger borgmester John Schmidt Andersen og tilføjer:

- Derfor glæder det mig, at vi er blandt de blot syv kommuner i Danmark, der er med i projektet. Jeg håber, at både borgere, foreninger og virksomheder vil støtte op om indsatsen for at udbrede deleøkonomien yderligere, siger han.

Det lokale omdrejningspunkt for projektet er en såkaldt ”deledag”, der bliver holdt den 4. juni på Elværket. Her vil Frederikssund Kommune invitere borgere, foreninger, virksomheder og iværksættere til at byde ind med gode forslag til udbredelse af deleøkonomien. Søren Smidt-Jensen, der er chef for By & Landskab glæder sig til projektet kommer i gang:

- Deleøkonomi drejer sig ikke kun om at leje eller låne sine ting ud. Nogle ressourcer – fx bygninger, arealer, transportmidler eller data – kan også bruges på andre nye måder, end hvad vi normalt bruger dem til. Jeg håber derfor, at der på deledagen den 4. juni vil blive udviklet flere deleøkonomiske løsninger, men også at der som resultat heraf bliver skabt nye samarbejder og fællesskaber i kommunen, siger Søren Smidt-Jensen.

De bedste ideer går videre

På deledagen kan deltagerne byde ind med forslag til bedre måder at udnytte ressourcerne på. Der vil være mulighed for at få sparring på sine ideer og de bedste projektidéer vil herefter blive ført videre til et såkaldt innovationsforløb, hvor initiativtagere vil få hjælp og rådgivning til at gøre deres deleprojekt virkeligt.

Alle borgere, foreninger, frivillige og andre ildsjæle er velkomne til at komme med helt friske ideer, men man er også velkommen med allerede eksisterende deleøkonomiske projekter, som kan udvikles yderligere eller som andre kan få gavn af.

Tilmelding til Deledagen den 4. juni kl. 11-14 kan sendes til projektleder Michala Fels på mfels@frederikssund.dk senest den 22. maj. Tilmelding er først til mølle. Du kan læse mere om projektet på www.frederikssund.dk/deleby.

Vær med på deledagen den 4. juni kl. 11-14.
Vær med på deledagen den 4. juni kl. 11-14.

--
Deleby er et partnerskab mellem Realdania, Grøn Omstillingsfond og Dansk Arkitektur Center med Rambøll og Rainmaking Innovation som rådgivere.
Politiken og Kommunen er mediepartnere.
Frederikssund, København, Lejre, Middelfart, Nyborg, Slagelse og Sønderborg er partnerkommuner.
Deleby udvikles og drives af Dansk Arkitektur Center.