Frederikssund Kommunes logo
3. maj 2016

Frederikssund fremhævet på den europæiske scene

På en international konference for bæredygtighed i Bilbao præsenterede Frederikssund Kommune arbejdet med byen Vinge.

I den forgange uge stod formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning, side om side med politikere fra resten af Europa, da Frederikssund Kommune var repræsenteret ved den internationale ICLEI-konference for bæredygtig udvikling i Bilbao.

Samling på scenen på konferencen om bæredygtige byer. Tina Tving Stauning står midt på scenen i farverne sort og rød.Samling på scenen på konferencen om bæredygtige byer. Tina Tving Stauning står midt på scenen i farverne sort og rød.

ICLEI-organisationen, som Frederikssund er med i, tæller mere end 1200 kommuner fra hele verden, der er enige om at sætte bæredygtighed højt på dagsordenen. På konferencen var Frederikssund Kommune inviteret til at præsentere arbejdet med den nye by Vinge, som tiltrækker stor opmærksomhed internationalt.

Deler viden og erfaringer

- Det er dejligt at få bekræftet, at Frederikssund er med helt fremme i Europa, når det gælder bæredygtig byudvikling, siger Tina Tving Stauning og fortsætter:

- Vi har meget at byde på og derfor er det også vigtigt, at vi kommer ud over rampen og deler vores viden og erfaringer. Vi skaber nye kontakter og får meget inspiration med hjem, så vi kan gøre tingene endnu bedre. Det kan være nye måder at dele lokale ressourcer på, nye måder som borgerne kan engageres i at skabe bæredygtig byudvikling og ikke mindst at vi skal arbejde på tværs af forvaltninger og politikområder for at rykke.

I Danmark tæller ICLEI-netværket udover Frederikssund også København, Ballerup, Albertslund, Aalborg og Kolding.

Læs mere på www.iclei.org