Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. maj 2016

Dyreklubben fortsætter

Uddannelsesudvalget har besluttet at bevare Dyreklubben på baggrund af de høringssvar der er kommet.

Uddannelsesudvalget i Frederikssund Kommune har på mødet 2. maj 2016 besluttet at bevare Dyreklubben, der er en del af Klub Mix. Udvalget principgodkendte en lukning af Dyreklubben og Klub Nord på deres møde den 4. april 2016. Efterfølgende har principgodkendelsen været i høring hos forældrebestyrelserne og MED-udvalget (samarbejdsudvalg). Alle gav udtryk for, at Dyreklubben skulle have lov at blive. Der er også kommet flere høringssvar fra bekymrede forældre, borgere og børn, der fortæller, at Dyreklubben er et unikt tilbud for især stille og sårbare børn, der har stor glæde af klubben.

Selvom Dyreklubben får lov at fortsætte, så bliver det ikke helt uden ændringer. Klubbestyrelsen skal nemlig i samarbejde med forældrene sikre at børn og forældre står for fodring og pasning af dyrene i weekender, helligdage og ferier senest fra den 1. januar 2017.

 - Høringssvarene har vist nogle klare bekymringer i forbindelse med en lukning af Dyreklubben. Disse bekymringer har vi lyttet til, og derfor har vi valgt at bevare klubben under den forudsætning, at der laves en aftale med forældrene om at de tager sig af dyrene når medarbejderne har fri. Det er jeg sikker på at der vil være opbakning til, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt (V), formand for Uddannelsesudvalget.

For at finde besparelser, som er besluttet i budget 2015 har Uddannelsesudvalget besluttet at lukke Klub Nord fra 15. juli 2016. Derudover skal der ses nærmere på om der kan reduceres i udearealerne ved Dyreklubben.