Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
10. maj 2016

Bliv madinspirator på ”Fars køkkenskole”

Frederikssund Kommune søger undervisere og frivillige der vil være med til at starte "Fars køkkenskole" i Frederikssund kommune.

I efteråret vil vi efteråret tilbyde det innovative koncept ”Fars køkkenskole” som skaber glæde i køkkenet, og lærer fædre og børn at lave hjemmelavet, dejlig og sund mad sammen.

Konceptet er afprøvet i 15 kommuner landet over hvor over 800 fædre og deres børn har været med i køkkenet.

Vi søger kvalificerede køkkenskoleundervisere og frivillige

Vi søger undervisere og frivillige der vil være med til at starte Fars køkkenskole i Frederikssund kommune. Du skal bruge en til to eftermiddage/aftener om måneden i en fem måneders periode på at sprede madglæde og undervise fædre og børn i et skolekøkken. Du bliver lært op i konceptet, og kommer til at være en vigtig del af fars køkkenskoles team.

Jobbet som underviser er lønnet.

Hvem er du?

Vi forestiller os at du:

  • Brænder for at formidle glæden ved at lave mad sammen
  • Har gode sociale kompetencer og formår at få deltagerne til at hygge sig og føle sig godt tilpas
  • Er selvstændig og god til at samarbejde
  • Kan kommunikere anerkendende og har evnen til at skabe begejstring.
  • Har lyst til at bruge mindst én aften om måneden fra kl. 15.45-19.30 fra september til december 2016
  • Kan gå til hånde i et køkken og hjælpe med det praktiske, fx hjælpe med opstilling af varer og oprydning

Som underviser forstiller vi os at du har undervisningserfaring og pædagogisk snilde – og kan styre både fædre og børn i et køkken.

Som frivillig kan du lide at undervise eller har lyst til at lære at undervise.

Hvad er "Fars køkkenskole"?

"Fars køkkenskole" er et sjovt og lærerigt madlavningskursus for fædre og børn der går i 2. - 4. klasse.

Et forløb i køkkenskolen består af fem madlavningsaftener hvor deltagerne mødes en gang om måneden.

En kok/lærer og en køkkenskole-hjælper underviser i forskellige madlavningsfærdigheder, og fædrene lærer hvordan de kan inddrage børnene i madlavningen derhjemme. Den sociale dimension er vigtig - nemlig at børn og fædre er sammen om en aktivitet, og at de møder andre fædre og børn som de hygger sig med.

Når fædre og børn har tilberedt maden, bliver der smagt på den, maden bliver spist, og der bliver talt om den ved et flot dækket bord. Madlavningen foregår i skolekøkkener.

Konceptet er udviklet og afprøvet i Vallensbæk Kommune med støtte fra Nordea-fonden. Konceptet udbredes nu til andre kommuner, og der er snart 20 kommuner der tilbyder Fars køkkenskole. Du kan læse mere om projektet på www.farskoekkenskole.dk eller på Facebooksiden www.facebook.com/farskoekkenskole. 

Har vi fanget din interesse?

Ring til Sundhedskoordinator Louise Staal på 23 71 89 66 eller se opslagene Frivillig hjælper på Fars køkkenskole / Underviser og madinspirator til Fars køkkenskole på www.frederikssund.dk/job.

Vi vil gerne høre fra dig senest 20. maj.