Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. juni 2016

Kommunen får unge turistambassadører

Unge medarbejdere fra tre lokale forretninger i Jægerspris bliver turistambassadører som et pilotprojekt i Frederikssund Kommune.

Onsdag den 8. juni blev de første af omkring 30 unge klædt på til at være turistambassadører i Jægersprisområdet. Det foregik på Jøhrs Kaffelab og følges op af et nyt møde ugen efter.

En lokal borger, Michael Harder, har over for kommunen foreslået ideen om, at unge kan være turistambassadører i lokalområdet. Kommunen har taget godt imod ideen, og i den kommende tid kører det som et pilotprojekt i Jægerspris med mulig udbredelse til andre dele af kommunen.

Formand for vækstudvalget Ole Søbæk siger:

 - I Frederikssund Kommune ønsker vi at skabe vækst i turisterhvervet ved tiltrække flere turister og give dem gode muligheder og oplevelser, mens de besøger vores dejlige kommune. Vi hilser derfor initiativer som dette velkommen. De unge medarbejdere møder turisterne i deres naturlige færden i området, og kan give dem et par gode råd med på vejen, henvise til yderligere information og i det hele taget hjælpe lidt til med at turisterne får et godt ophold. Vi var derfor ikke sene til at gribe ideen, da lejligheden bød sig.

De unge arbejder i SuperBrugsen, Poulsen Is og Jægerspris Is, og er således i kontakt med mange turister. De unge får et badge med Turistambassadør på, som de kan bære på tøjet.

 På gårsdagens møde gav specialkonsulent i kommunen Heidi Normann Jakobsen fakta om kommunen til de unge, fortalte om byrådets vision ”Gode forbindelser” og gav eksempler på en række udviklingsområder fx idrætsbyen, byen Vinge, Campusområdet, fjordforbindelsen, Sillebro Ådal og naturligvis turismeområdet.

Udviklingschef for turisme og oplevelser, Mette Seneca, fra Frederikssund Erhverv fulgte op, og fortalte om kommunens seværdigheder og meget andet, som er værd at fremhæve for turister.

Der var stort engagement fra de unge, som også gav bud på hvad de selv vil fremhæve i lokalområdet over for andre unge, og hvad de godt kunne tænke sig mere af.

 - Jeg er utrolig glad for det engagement de unge udviser for det her initiativ. Vi havde en rigtig god dialog, hvor der kom mange ideer til, hvordan området kan blive mere interessant for de unge fx en festival med et mix af konkurrencer og musik. Jeg glæder mig til at arbejde videre med dem. Mere af det! Jeg vil gerne opfordre andre unge til at tage kontakt, hvis de har gode ideer, siger Mette Seneca.