Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
7. juni 2016

Klar til et pust? Kommunen sætter fokus på spritkørsel

Igen i år sætter Frederikssund Kommune fokus på spritkørsel her i sommervarmen – denne gang med temaet ”Klar til et pust”!

Kommunen deltager i kampagnen mod spritkørsel, og har opsat skilte langs vejene. ”Klar til et pust” står der på de gule skilte, der er udformet som politiets alkometre. Skiltene skal minde bilisterne om at alkohol og kørsel er en farlig cocktail, og at politiet kontrollerer ekstra meget i løbet af kampagnen.

Danskerne kører bil, selv om de måske har drukket for meget

Én ud af ti har indenfor det seneste år kørt bil selv om de var i tvivl om hvorvidt de havde drukket for meget. Tallene kommer fra en ny undersøgelse som Epinion har foretaget for TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik.

Lad bilen stå – også hvis du er i tvivl

I Danmark er 189 døde og 1089 kommet alvorligt til skade i trafikken, bare indenfor de seneste fem år på grund af spritkørsel. Derfor sætter TrygFonden, Rådet for Sikker Trafik og 72 af landets kommuner nu ind med en kampagne, der skal få folk til at lade bilen stå, hvis de har drukket – også når de er i tvivl.

 - Det er vigtigt at man lader bilen stå når man har drukket – også når man er i tvivl. Hvis du har tænkt dig at køre hjem, så drik højst én genstand for at være på den sikre side. Det er umuligt at sidde og tælle genstande og prøve at regne din promille ud, siger Henriette Andersen, teamleder for Vej og Trafik i Frederikssund Kommune.

Klar til et pust?

Frederikssund Kommune hænger ”Klar til et pust” flyers på bilerne ved forskellige begivenheder hvor folk mødes, drikker og måske også kører hjem. Flyeren er en venlig reminder til dig som bilist om at lade bilen stå hvis du har drukket.

Se kampagnen mod spritkørsel fra Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne i Danmark: www.sikkertrafik.dk/pust og www.facebook.com/stopspritkoersel