Frederikssund Kommunes logo
8. juni 2016

Internationalt besøg i Vinge

Onsdag den 8. juni fik byggepladsen i Vinge besøg af knap 100 gæster fra den internationale konference for smarte byer ”Greater Copenhagen smart solutions”.

Mere end 300 personer fra 25 forskellige lande deltog i konferencen, som fandt sted i København den 7. og 8. juni. Og knap 100 af deltagerne havde valgt at besøge byggepladsen i Vinge som en del af programmet.

Borgmesteren bød velkommen

Borgmester John Schmidt Andersen bød velkommen til de udenlandske og danske gæster og fortalte om Vinge-projektets forløb fra begyndelsen for 14 år siden til i dag.

- For byrådet i Frederikssund Kommune er der et stort potentiale i at blive flere borgere i kommunen. Flere borgere betyder flere skatteindtægter, og dermed er Vinge med til at sikre fremtiden for Frederikssund Kommune, sagde John Schmidt Andersen i sin velkomst.

Borgmester John Schmidt Andersen byder velkommen. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen byder velkommen.

Rundvisning på byggepladsen

Gæsterne blev budt på oplæg fra TDC og Phillips, som er to af de firmaer, der er med til at udvikle den digitale infrastruktur i Vinge og teste nye former for belysning i området. Chefen for By og Landskab i Frederikssund Kommune, Søren Smidt-Jensen, guidede herefter konferencens deltagere rundt på byggepladsen mellem gravemaskiner og håndværkere. Her kunne de høre om udviklingen af det første boligområde i Vinge – Deltakvarteret, hvor de første boliger vil skyde op af jorden fra den 1. august 2016.

Den internationale konference er blevet til i et samarbejde mellem København, Albertslund og Frederikssund Kommuner.

Læs mere om Vinge på www.facebook.com/byenvinge eller følg byen Vinge på Instagram.

Nedenfor kan du se en billedserie fra dagens internationale besøg i Vinge. (Fotos: Kenneth Jensen)

Gæsterne lyttede interesseret på oplæggene i pavillonen på byggepladsen. Foto: Kenneth Jensen.Gæsterne lyttede interesseret til oplæggene i pavillonen på byggepladsen.

Chefen for By og Landskab, Søren Smidt-Jensen, udpeger de forskellige dele af Vinge by på det store tæppe i pavillonen med et kort over byen. Foto: Kenneth Jensen.
Chefen for By og Landskab, Søren Smidt-Jensen, udpeger de forskellige dele af Vinge by på det store tæppe i pavillonen med et kort over byen.

Gæsterne på vej ud på byggepladsen. Foto: Kenneth Jensen.Gæsterne på vej ud på byggepladsen.

Turen på byggepladsen gik blandt andet rundt om deltaet op mod Tvinsmosen. Foto: Kenneth Jensen.
Turen på byggepladsen gik blandt andet rundt om deltaet op mod Tvinsmosen.

Midt i deltakvarteret kunne konferencens deltagere se en række illustrationer af de kommende byggerier i området. Foto: Kenneth Jensen.
Midt i deltakvarteret kunne konferencens deltagere se en række illustrationer af de kommende byggerier i området.

Foto: KEJE.