Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
22. juni 2016

Idrættens Talentråd støtter Julie Kepps OL forberedelse

Som et led i Frederikssund Kommunes talentudviklingsstrategi, har det nyligt dannet Idrættens Talentråd valgt at støtte den lokale OL-svømmer Julie Kepp med 20.000 kroner til hendes forberedelser til de Olympiske Lege.

Det danske OL-svømmelandshold kommer til at bestå af navne som Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Rikke Møller og nu også Julie Kepp Jensen fra Svømmeklubben A6, der er et talentudviklingsfællesskab mellem svømmeklubberne Slangerup, Ølstykke og Jyllinge.

Julie klarede kvalifikationskravet sammen med sine tre holdkammerater på holdkappen 4 x 100 meter fri i tiden 03:39,38 ved langbane europamesterskaberne i London i maj. Resultatet kommer ikke ud af ingenting. I mange år har Julies talent været tydeligt for alle i svømmeverden og hun svømmer sig år for år tættere på den absolutte verdenselite. I sidste sæson tog hun to gange individuel bronze ved European Games i Baku og satte samtidig to danske junior rekorder i 50 meter butterfly og 50 meter fri. Rekorder hun trykkede yderligere ned i marts.


Julie Kepp Jensen fik overrakt en check på 20.000 kroner af Morten Skovgård, formand for Fritidsudvalget. Pengene skal gå til svømmepigens forberedelse til OL.

Succesen kan blandt andet tilskrives det talentarbejde, der foregår i A6, hvor Julie har samarbejdet med sin træner Jon Langberg, siden hun startede med at svømme som 7-årig. En typisk træningsuge for Julie består af op til ni gange i bassinet, tre gange træning på land, to gange styrketræning og derudover tid hos diætist, massør og fysioterapeut. Til sammen godt over 20 timers programlagt træning om ugen.

Fokus på talentudvikling er noget, man politisk ønsker at understøtte med den nye Fritidspolitik, hvor Fritidsudvalget i maj nedsatte et Idrættens Talentråd. Formand for Fritidsudvalget Morten Skovgaard udtaler;

- Vi er meget stolte over Julie Kepps resultater, og at hun nu som den yngste deltager på hele det danske OL-hold skal konkurrere i en idræt, der kræver så utrolig meget af både atleten, men ikke mindst også af det talentudviklingsmiljø, der ligger bagved. Et talentmiljø som det i A6 samarbejdet er bestemt noget, vi bør lade os inspirere af.

Idrættens Talentråd vil sætte projekter i gang, der kan understøtte en langsigtet og kontinuerlig talentudvikling i de idrætter, der kan og vil.

Slangerup Svømmeklub har ansøgt Idrættens Talentråd om støtte til Julies sidste træningsfase op til OL, fordi træningen hjemme i A6 er på 25 meter indendørsbassiner med begrænsede og ufleksible træningstider. På den baggrund vælger Idrættens Talentråd at støtte Julie med 20.000 kroner, der specifikt skal gå til at sikre de sidste OL-forberedelser.

Jon Langberg forklarer, hvorfor denne træningslejr bliver afgørende for Julies forberedelser;

- Konkurrencerne i Rio de Janeiro foregår på et 50 meter udendørsbassin i en helt anden tidszone. Derfor er den umiddelbare plan at rejse væk i to uger på en træningslejr i udlandet, og kunne have fuld fokus på svømning. En bonus ved dette er, at Julie kan træne udendørs, hvilket er en stor fordel i forhold til at vænne kroppen til den skarpe sol, der er i et bassin, da en del af træningen og opvarmningen i Rio kommer til at foregå udendørs. Derudover vil vi forsøge at komme til at træne på de skæve tidspunkter, som konkurrencerne i Rio kommer til at foregå. Det vil sige noget i stil med klokken 15 til 17 og 22 til midnat - for bedst muligt at vænne hende til det setup.

De Olympiske Lege starter den 5 august, hvor Julie skal konkurrere i 4 x 100 meter fri.