Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
20. juni 2016

Hver by har sin heks…

… og hvert sogn sine trolde. Sådan synger Shu-Bi-Dua, men efter på torsdag er der nok lidt færre hekse. Vejrudsigten tyder i skrivende stund på en mild aften med lunt vejr og svag vind, så heksene kommer ikke i modvind, når de sankthansaften tager turen til Bloksbjerg.

Og der skulle være muligheder nok for at se dem flyve; heksene altså. Troldene melder historien ikke noget om.

Slangerup

I Slangerup tænder Erik Ejegod Spejderne bål cirka kl. 18.30 på Lystrupvej 20. Forinden er der kl. 17.00 til 18.30 underholdning ved Snakecity Jazzfestival og mulighed for at grille. Efter båltænding og –tale er der kage, kaffe, te og hygge.

Her er tilmelding nødvendig, og deltagelse koster kr. 100,- hvis man vil spise med. Tilmeldingsfrist er 21. juni 2016.

Skibby

Det næste sted som tænder bål er Ræven Skibby Trop og Flok. Der sker ved spejderhytten i Nordmandsmosen fra kl. 17. Bålet tændes kl. 20.00.

Her er det også muligt at grille, men man skal selv medbringe maden, der kan nydes ved de op satte borde og stole. Der blive solgt drikkevare samt kaffe og kage.

Jægerspris

I Jægerspris er der traditionelt adskillige sankthansbål – blandt andet på Frederikssund Museum, der plejer at være et tilløbsstykke.

Der er mulighed for at spise medbragt mad i museet have - husk tæppe og madkurv. Haven er åben, så publikum er velkomne til at komme før kl. 19.00.

Frederikssund Museums havelaug sælger kaffe, te, kolde drikke og småkager.

Niels Sømand underholder fra kl. 19.00 – 21.00 med sommersange og sømandsviser som man kan synge med på.

Der er hekseværksted for børn, hvor man kan lave sin egen lille heks på blomsterpind til bålet – eller til potteplanten derhjemme.

Der er desuden mulighed for at slå sig løs på den nye sanselegeplads, ”Historieviften”.

Kl. 21.00 – 21.15 holder Eva Mejnert båltalen, og kl. 21.15 tændes bålet.

Et alternativ i Jægerspris er bålet på Kulhuse Havn. Det tændes kl. 21.30 til tonerne af midsommervisen som synges af koret fra Baunehøj Efterskole.

Frederikssund

Det største tilløbsstykke her er uden tvivl bålet ved stranden på Kalvøen som tændes af vikingerne. Mon ikke det også bliver sådan i år?

Cirka kl. 22.10, når aftenens vikingespil er færdig, går alle vikingerne i fakkeltog fra friluftscenen og ned på stranden lige bag ved, for at tænde det store sankthansbål i vandkanten.

Traditionen tro vil mange lystsejlere sikkert samles omkring bålet – og dampskibet SS Skjelskør sejler også på Roskilde Fjord denne aften, så vil du hellere se alle bålene langs fjorden fra vandet, så er det en mulighed.

Skjelskør sejler fra Frederikssund Havn kl. 20.00, og er retur i havnen cirka kl. 22.30. Turen koster 150 kr. for voksne og 80 kr. for børn.