Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. juni 2016

Helleristning på Frederikssund Museum

Lørdag den 11. juni 2016 kl. 11.00 til 14.00 bliver museets helleristningssten malet op, og du kan både overvære det og høre historier om helleristningerne og kulthuset som kan ses i museets have.

Ud over den sten med skålsten som blev fundet ved Hanghøj i den sydlige udkant af Skibby i 2013, og som nu er opstillet i museets have, findes i haven også en sten med et hjulkors som er fundet ved Marbæk Strand. Helleristningsstenene er tidligere blevet registreret af Museumsinspektør Flemming Kaul fra Nationalmuseet og Gerhard Milstreu fra Tanums HällristningsMuseum Underslös, som begge vil være til stede ved arrangementet på lørdag.

Flemming Kaul er en af landets mest anerkendte arkæologiske forskere med en række værker om bronzealderens billedverden og Gerhard Milstreu har specialiseret sig i dokumentation af helleristninger ved hjælp af fotos og opmaling.

Historier om helleristninger

Flemming Kaul vil fortælle historier om helleristningerne og kulthuset som kan ses i museets have. Måske vil der også blive plads til et par gode historie fra en lang udgravningskarriere. Gerhard Milstreu vil opmale helleristningsstenene og tage frottager (gnidebillede) af de fire håndtegnssten fra Venslev, som i dagens anledning er taget ud af deres montre, så publikum kan studere dem på nært hold.

Desuden vil museets faste inspektører Naomi Pinholt og Palle Ø. Sørensen også være til stede ved arrangementet.

Børn vil kunne lave billeder af håndtegnsstene og kulthuset, og høre historier specielt til dem.