Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
20. juni 2016

Frederikssund er den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland

I en netop offentliggjort undersøgelse fra Dansk Byggeri af danske kommuners erhvervsvenlighed ligger Frederikssund Kommune med en 10. plads højest blandt de sjællandske kommuner.

Siden 2012 har Dansk Byggeri hvert år offentliggjort en undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed. Frederikssund Kommune har i flere år oplevet fremgang i undersøgelsen og det er også tilfældet i år.

 - Det er med stor tilfredshed, at jeg har læst Dansk Byggeris undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed hvor Frederikssund Kommune er gået fra en 13. plads til en 10. plads, siger borgmester, John Schmidt Andersen og tilføjer:

 - I Frederikssund Kommune ønsker vi at have de bedst mulige forhold for at starte og drive virksomhed. Vi arbejder hele tiden målrettet på at blive bedre, og undersøgelsen viser, at vi lykkes med rigtig mange ting. Hos os har virksomhederne en nem og hurtig indgang til erhvervsservice, og i vores administration, har medarbejderne fokus på at arbejdet sker hurtigt og smidigt. Desuden har vi halveret vores dækningsafgift fra 2,5 promille til nu blot 1,25 promille. Det er nogle af årsagerne til, at vi har gjort en flot placering endnu bedre, fastslår borgmesteren.

Frederikssund Kommuner er med sin 10. plads den bedst placerede sjællandske kommune i undersøgelsen. På Sjælland følger Stevns og Solrød Kommuner på henholdsvis 13. og 17. pladsen.

Høj grad af udlicitering

Dansk Byggeri baserer undersøgelsen på faktuelle oplysninger om kommunerne som er hentet hos blandt andre Danmarks Statistik samt fra et spørgeskema som udfyldes af kommunens direktion. Undersøgelsen tager blandt andet højde for forhold som kommunens sagsbehandlingstider, skatteniveau, udlicitering, åbningstider, gebyrer, dialogmøder, arbejdsmarkedsforhold mv.

Blandt de forhold, som har været medvirkende til at give Frederikssund Kommune en endnu bedre placering end sidste år, er blandt andet et højt kommunalt investeringsniveau og en stigende grad af udlicitering på det tekniske område. I Frederikssund Kommune er hele 84,1% af de tekniske opgaver således udliciteret.

Den store erhvervskonference, som blev afholdt i Slangerup i februar, er et udtryk for kommunens ønske om samarbejde og dialog med erhvervslivet. Undersøgelsen viser da også, at Frederikssund Kommune nu ligger markant bedre i kategorien ”dialogmøder” end i sidste års måling.

Genererer vækst

Det er femte år i træk at Dansk Byggeri laver en undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed. Ifølge Dansk byggeri er en kommunal fremgang i undersøgelsen lig med mere vækst i kommunen. Der er således en direkte sammenhæng mellem erhvervsvenligheden og udviklingen i værditilvæksten pr. beskæftiget person i kommunen.