Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. juni 2016

Cirkus Sund til værkstedernes idrætsdag

Den 1. juni var idrætsdag for værkstederne for beskyttet beskæftigelse i Nordsjælland. Repræsentanter fra kommunens sundhedsteam var også på banen med Cirkus Sund.

Den årlige idrætsdag for værkstederne har været holdt lige siden amtets tid. Det fortæller Højagergårds leder Kim Rockhill.

 - Formålet med arrangementet er at dyrke idræt, og at deltagerne kan have noget at se frem til, når de dyrker idræt hjemme på værkstederne. Folk ser frem til at dyste, samtidig med at de møder både gamle og nye venner, siger han.

350 deltagere dystede i otte discipliner: Boccia, petanque, floorball, cheerleader, fodbold, ekkoløb, tovtrækning og atletik.

I tovtrækning og cheerleading blev der kæmpet om en vandrepokal. Alle andre konkurrencer blev præmieret med guld, sølv og bronze. Der var også præmier til dem, der var bedst til at heppe, og som udstrålede størst engagement.

Vinderen af ekkoløbet Jesper Nielsen på vej mod mål. Foto: Kenneth Jensen.
Her er vinderen af ekkoløbet, Jesper Nielsen fra Højagergård, på vej mod mål.

To deltager udnytter tiden imellem turneringerne. Foto: Kenneth Jensen.
Imellem disciplinerne var der mulighed for at køre gokart.

Cirkus Sund på banen

Sundhedskonsulent Rikke Juel Hansen. Foto: Kenneth Jensen.Et andet indslag på idrætsdagen var Cirkus Sund med sundhedskonsulent Rikke Juel Hansen i spidsen.

- Vi har valgt at formidle sundhed til idrætsdagens deltagere gennem temaet Cirkus Sund.

Det må gerne være sjovt at blive klogere på, sundhed, og på det man kan gøre for sin sundhed i hverdagen, siger Rikke, der i dagens anledning har påtaget sig rollen som klovn.

Sundhedsbudskaberne - både de sunde og de lidt mindre sunde alternativer - blev vist med de velkendte smileys, og idrætsdagens deltagere blev inviteret til at prøve hvad det vil sige at cykle sig stærk.

En deltager - og medaljevinder - prøver hvordan det er at cykle sig stærk.  Foto: Kenneth Jensen.

- Sundhed er også at trives mentalt, at være i et fællesskab og opleve glæde, fortsatte Rikke. Derfor sætter Cirkus Sund fokus på humøret ved at skabe en fælles humørvæg med deltagernes post-it-tegninger af deres aktuelle humør.

En deltager har tegnet sit humør. Foto: Kenneth Jensen.

Foto: KEJE.