Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
22. juni 2016

Byrådet godkender visionær plan for ny idrætsby

Onsdag den 22. juni 2016 godkendte Frederikssund Byråd masterplanen for den kommende idrætsby i Frederikssund. I byggeriets første fase skal der blandt andet bygges en ny svømmehal som erstatning for den nuværende Frederikssund Svømmehal.

Idrætsbyen kommer til at indeholde nye moderne idrætsfaciliteter, der giver idrætsforeningerne optimale rammer og bedre muligheder for at samarbejde på tværs og for at styrke arbejdet med talentudvikling. Der vil også blive bygget faciliteter, som kan anvendes af alle borgere, herunder selvorganiserede idrætsudøvere og andre motionister.

 - Jeg er meget tilfreds med den flotte og ambitiøse plan, Byrådet nu har godkendt, og som skal danne ramme om den kommende idrætsby. Alle kommunens borgere vil få glæde af det nye idrætsområde uanset hvor man bor. Det har været vigtigt for os, at idrætsbyen ikke kun giver mulighed for at dyrke idræt i en forening. Den skal indbyde alle borgere til spontan motion, leg, rekreative aktiviteter osv. Derfor ønsker vi også at invitere alle borgere til at komme med konkrete ideer til, hvilke aktiviteter idrætsbyen skal rumme udover de klassiske idrætsfaciliteter, fortæller borgmester John Schmidt Andersen (V).

På et åbent borgermøde i efteråret 2016 vil alle borgere have mulighed for at komme med gode ideer til hvilke aktiviteter og faciliteter, der skal være i idrætsbyen. På mødet vil der være særligt fokus på faciliteter til de borgere der ikke er engageret i en idrætsforening. Herunder ideer til evt. midlertidige aktiviteter i de områder af idrætsbyen, som først tages i brug i forbindelse med senere byggefaser.

Opbygningen af idrætsbyen inddeles i flere faser. I første omgang er der afsat 121 mio. kr. som blandt andet skal gå til en ny svømmehal, fodboldbaner og lokaler til omklædning og sociale aktiviteter.

Hvilken type svømmehal, der skal bygges, og det præcise omfang af de andre faciliteter i fase 1, tager Byrådet beslutning om sidst i august 2016. Der vil frem til den beslutning være dialog med svømmeklubber, andre brugere af svømmehallen samt fodboldklubberne. Første spadestik til byggeriet i fase 1 forventes at blive taget i løbet af sommeren 2017.

Det prisbelønnede arkitektfirma Keingart er rådgivende arkitekt på projektets helhedsplan.

Se helhedsplan og beskrivelser (pdf)

Helhedsplan idrætsbyDen godkendte helhedsplan for den kommende idrætsby.

Samlet byggeri samt aktivitetsplads og fodbold opvisningsbane.

Aktivitetspladsen foran bygningerne.