Frederikssund Kommunes logo
22. juli 2016

Vikingerne besøger Frederikssund

Fredag den 29. juli får Frederikssund Havn besøg af vikingeskibene Havhingsten og Aslak. Det betyder masser af aktiviteter og oplevelser for både børn og voksne.

Knud den Store erobrede England for 1000 år siden. Og for at markere denne begivenhed sejler tro kopier af datidens skibe ud på ”Kongens Togt” i løbet af sommeren, hvor de besøger en række danske havne herunder Frederikssund. De to vikingeskibe, Havhingsten fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde og Aslak fra Maritimt Forsøgscenter, lægger til kaj i Frederikssund Havn ved Færgevej kl. 14 den 29. juli. Men allerede fra kl. 11 vil der være en række aktiviteter på havnen.

Kom ombord på skibene

Det vil blandt andet være muligt at opleve et historisk modeshow præsenteret af historiker Kåre Johannesen, hvor man kan se hvordan fortidens mode så ud. Der vil desuden være foredrag og fortællinger af forskellige forfattere om blandt andet skabelsen af ”Nordsøimperiet”. For børn er der flere værksteder, hvor man kan prøve at filettere en fisk og tilberede den på vikingemaner, ligesom man kan bygge sit eget skjold. Og så kan man naturligvis komme ombord på skibene og høre mere om, hvordan det er at sejle som en rigtig viking.

De 0-4-årige har gratis adgang og ellers koster billetten 75 kr. Dog giver Visit Frederikssund gratis adgang til de første 40 børn, der afleverer en vikingetegning hos Frederikssund Turistbureau i Havnegade 5A.