Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
28. juli 2016

Sommerhygge på Ejegod

Sommerferien er over os, og det gælder også på AKUcenter Ejegod, hvor brugerne i tre uger kan deltage i forskellige sommeraktiviteter.

Sommeren betyder for de fleste tid til at slappe af, lave nye og anderledes aktiviteter og få gode oplevelser. Og det gælder også for brugerne af AKUcenteret Ejegod. I tre uger i sommeren er der særlige sommeraktiviteter på skemaet, når brugerne møder ind om morgenen.

Ejegod har tæt på 100 brugere til daglig, men her i sommerperioden er mange brugere på ferie og der er dermed færre, der møder ind hver dag. Derfor er der plads til at lave lidt anderledes værksteder og aktiviteter end dem, der er i hverdagen. Brugerne, som alle har et fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne, har dog fortsat brug for faste rammer.

 - Vi har et skema i kantinen der viser hvilke aktiviteter der er hver dag for henholdsvis udeholdet og indeholdet. Der er en klar struktur i det, da det er det, brugerne trives bedst med. Og har en bruger ikke lyst til at deltage i sommeraktiviteterne, kan de sidde i værkstedet og arbejde med det, de er vant til og dermed være i gode og trygge rammer, fortæller Nikolaj Schrøder, der er pædagog på Ejegod.

Azad fortæller sammen med Nikolaj om sommeraktiviteterne. Foto: Kenneth Jensen.
Azad fortæller sammen med Nikolaj om sommeraktiviteterne. 

Morgensang og insekthoteller

Hver morgen mødes brugere og personale i kantinen til morgensang. Alle synger med og nogle gange spilles der guitar til. Mandag morgen blev der sunget Kim Larsens Haveje. Efter morgensangen er der en kort orientering om dagen, hvem der er på indeholdet og hvem der er på udeholdet samt hvad de skal lave.

På en tavle hænger et skema, hvor beboerne kan se, hvilke aktiviteter der er de forskellige dage, og hvilket hold de selv er på. Aktiviteterne varierer mellem mange forskellige ting. For indeholdet byder dagene på skattejagt, bagning, øve og fremvise cirkus eller popstars, kørestoleræs, film, bowling og meget mere.

For udeholdet, der kan bruge de forskellige havearealer rundt om huset, har dagene budt på bål og snobrød, kongespil, ture til salamandersøen, fodbold, rundbold og meget mere.

Hyggestemning og grill i gårdhaven. Foto: Kenneth Jensen.
Hyggestemning og grill i gårdhaven.

Hani med sin løve. Foto: Kenneth Jensen
Brugerne hyggede sig uden for i sommervarmen; her Hani med sin løve.

En af de mere populære aktiviteter var i uge 29, den første af de tre sommeraktivitetsuger. Her byggede beboerne insekthoteller. Først samlede de forskellige brugbare materialer som grankogler og grene, hønsenet, blikdåser og hvad de ellers kunne finde på. Dernæst skulle insekthotellerne bygges.

- Insekthotellerne var et godt projekt. Mange arbejdede løs og det fik pludselig brugere, vi ikke havde forventet til at sidde med boremaskine og sav og hammer. Der blev virkelig arbejdet. Og insekterne er jo ligeglade med, hvordan hotellet ser ud, fortæller Nikolaj Schrøder.

Et af insekthotellerne som brugerne har bygget. Foto: Kenneth Jensen.
Et af insekthotellerne som brugerne har bygget.

Han mener, at sommeraktiviteterne er gode for brugerne, blandt andet fordi det skaber nye relationer på tværs af de værksteder, som brugerne er på til hverdag og at det gør dem glade, at der sker noget andet.

Insekthotellerne står nu placeret rundt omkring på udearealerne ved Ejegod, og brugerne venter spændt på, om der flytter insekter ind.

Lasse viser insekthotel frem. Foto: Kenneth Jensen.
Lasse viser insekthotel frem.

Foto: KEJE.