Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
25. juli 2016

Jane Austen og historiske soldater på Selsø

I weekenden den 30. og 31. juli 2016 bliver empiretiden vakt til live på Selsø Slot når en gruppe historiske soldater indtager plænen foran slottet på lørdag i hele åbningstiden, og når der på søndag kl. 15.00 er Jane Austen-koncert med historiske kager og te til at læske ganen. Der varmes op med støbning af tinsoldater i kælderkøkkenet onsdag den 27. juli kl. 13.00 til 15.00 hvor landsoldaten støber, og man kan købe sin egen tinsoldat med hjem.

Begyndelsen af 1800-tallet var Napoleonskrigenes tid og soldaterne i deres røde uniformer var en del af billedet af tiden. På Selsø slår soldaterne lejr lørdag den 30. juli, og fortæller om soldaterlivet, udstyret, dragten og krigen. Kanonen bliver affyret flere gange i løbet af dagen, og soldaterne vil træne fægtning – en træning både børn og voksne efterfølgende kan få lov at deltage i.

Historisk soldat på Selsø Slot.
Historisk soldat på Selsø Slot.

Søndag den 31. juli kl. 15.00, når soldaterne er draget i krig og roen har sænket sig, indtager Duo Suonante de fine sale på Selsø, hvor de med guitar og sang i tidens dragt optræder med sange og romancer fra den engelske forfatter Jane Austens tid.

Kendt og elsket for romaner som Stolthed og Fordom, Emma og Fornuft og Følelse er Jane Austens beskrivelser af det adelige liv i begyndelsen af 1800-tallet som skabt til Selsøs smukke empire-gemakker. I forbindelse med koncerten serveres der te og søde sager fra kokkepigens opskrifter, hvilket er inkluderet i prisen. Koncerter på Selsø er næsten altid udsolgt, så det anbefales at købe billetter på forhånd.

Onsdag og lørdag er der almindelig entré til museet. Til koncerten søndag sælges der billetter via www.billetto.dk á kr. 250,-. Overskydende billetter sælges i museets billetkiosk.

Du finder Selsø Slot på Selsøvej i Skibby. Der er parkering ved Selsø Kirke, Selsøvej 28, 4050 Skibby.