Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. juli 2016

Bredbåndspulje er åben for ansøgninger

Borgere og virksomheder i Frederikssund Kommune kan nu søge tilskud til bredbåndsprojekter, der skal sikre en ordentlig bredbåndsforbindelse.

Energistyrelsen har nu åbnet for ansøgninger til bredbåndspuljen. Puljen kan søges af sammenslutninger af borgere og virksomheder samt af kommunen. En sammenslutning er en forening, der enten er stiftet for at søge bredbåndspuljen, eller en allerede eksisterende forening som eksempelvis grundejerforeninger.

Man kan kun søge om tilskud, hvis man i dag har adgang til hastigheder på maksimalt 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload, og der ikke er planer om, at områdets dækning forbedres inden for tre år. Energistyrelsen har kortlagt de adresser, hvortil der kan søges støtte fra bredbåndspuljen.

For at søge tilskud er det en forudsætning, at der for hver adresse, der søges tilskud til, er en egenfinansiering på minimum 2000 kroner. Derudover skal man, inden man søger om støtte, have lavet en offentlig annoncering af sit projekt over for interesserede bredbåndsudbydere i minimum tre uger. Annonceringen kan laves på Energistyrelsens hjemmeside.

Der er ansøgningsfrist for støtte givet i 2016 den 31. oktober 2016.

Energistyrelsens hjemmeside kan interesserede læse mere om kriterierne for at få tilskud samt om selve ansøgningsprocessen.

Bredbåndspuljen er en del af den politiske aftale om ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti den 9. februar 2016.

Der udmøntes i første omgang 80 mio. kroner i 2016 og 40 mio. kroner i 2017, hvorefter puljen evalueres med henblik på at afgøre, om de resterende 80 mio. kroner skal realiseres.