Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
21. juli 2016

Bliv flygtningeven i Skibby

Fredag den 15. juli flyttede de første flygtninge ind på Nordhøj 2 i Skibby, og allerede på førstedagen stod lokale borgere klar til at byde velkommen, og vise byen frem.

På opslagstavlen på Nordhøj 2 hænger et opslag som skiller sig lidt ud fra alle de andre – og er flankeret af en lille stak sedler med telefonnumre. Opslaget er fra Flygtningevenner i Skibby, og telefonnumrene er til initiativtagerne til gruppen, Marianne Hedegaard og Ulla Hegelund. De søger nemlig flere frivillige til at hjælpe med det lokale, og frivillige integrationsarbejde. 

De nye beboere på Nordhøj 2 på rundtur fredag. Foto: Kenneth Jensen.
De nye beboere på Nordhøj 2 på rundtur fredag.

Vil gerne gøre noget

Idéen til en lokal gruppe af flygtningevenner fik Ulla Hegelund da hun deltog i et af kommunens informationsmøder på Nordhøj tidligere på året:

 - Her fik jeg tanken om at det kunne være spændende at gøre noget lokalt for de nye borgere som skulle komme til vores by. Så derfor meldte jeg mig til Mette og Mette (kommunens integrationsmedarbejdere, red.), og sagde jeg gerne ville lave et stykke frivilligt arbejde hvis der var brug for det, fortæller Ulla Hegelund.

Det samme havde en anden lokal borger, Marianne Hedegaard, gjort, og derfor blev de kort tid efter kontaktet af kommunens integrationsmedarbejdere, og spurgt om de ville starte en gruppe for lokale flygtningevenner.

 - Efter at Marianne og jeg havde mødtes og talt sammen første gang, så kunne jeg mærke at det skulle vi helt sikkert. Og så var vi så småt i gang.

Siden da har flere borgere henvendt sig til Ulla Hegelund, og sagt at de gerne vil hjælpe:

 - Flere interesserede har taget kontakt til mig – både ved at ringe, men også ved at stoppe mig på gaden. Og der er mange gode idéer; både om at arrangere fodboldkampe, reparere cykler de kan få og mange andre ting.

Byd ind med det du kan

Og ifølge Ulla Hegelund er det præcis dét som det handler om: At man byder ind med de idéer og ressourcer man har, hver især.

 - Vi har ikke defineret frivilligrollen. Men spørger du mig, så handler det bare om at være der for flygtningene, og hjælpe med lavpraktiske problemer. Og så måske arrangere nogle fritidsaktiviteter, og arrangere ture. Ud over at vise byen frem i fredags sammen med Marianne har jeg fx selv været ovre med kage forleden aften, og været på Genbrugspladsen med dem, fortæller Ulla Hegelund.

Og hjælpen og velkomsten er kærkommen, fortæller Ulla:

 - Jeg har fået en meget positiv respons fra beboerne. De er utroligt imødekommende, og har faktisk inviteret mig på arabisk middag i aften. Det glæder jeg mig til.

Intromøde 15. august

Kunne du selv tænke dig at være med i Flygtningevenner i Skibby, så er der informationsmøde onsdag den 15. august 2016 kl. 19.00. Mødet holdes på Hovedgaden 20 B hos Ulla Hegelund, og hun glæder sig til mødet:

 - Jeg glæder mig til mødet, og til at se hvilke initiativer vi kan få sat i gang, siger Ulla Hegelund til slut.

Hvis du vil vide mere om flygtningevennerne, så kan du kan du kontakte Ulla Hegelund på 31 36 05 10 eller Marianne Hedegaard på 30 79 98 97.

Foto: KEJE.