Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
12. januar 2016

Ungekontakten viser vejen

Tirsdag klippede borgmesteren snoren til kommunens nye Ungekontakt for de 15 til 29-årige.

Borgmester John Schmidt Andersen og leder af Ungekontakten, Keziban Bilal Aydin klipper snoren. Foto Kenneth Jensen
Borgmester John Schmidt Andersen og leder af Ungekontakten, Keziban Bilal Aydin, klipper snoren. 

Ungekontakten samler alle gode kræfter ét sted. Det betyder at alle unge der har behov for hjælp til at komme i gang eller tilbage på sporet, nu kun skal henvende sig et sted for at få støtte og vejledning.

Tilbuddet sikres gennem en styrket tværfaglig indsats. I den nye Ungekontakt, som er placeret hvor mange unge færdes hjemmevant i forvejen, på Campus i Frederikssund, er der nemlig både ungevejledere fra UU-Vest, Socialrådgivere fra Social Service og Familieafdelingen samt unge- og uddannelsesmedarbejdere fra Jobcenteret samlet. Derudover er der tilknyttet både en SSP-konsulent og en virksomhedskonsulent. 

Det betyder at den nye Ungekontakt kan tilbyde alle unge mellem 15 og 29 år:

  • hjælp til sit uddannelsesvalg og uddannelsesplanlægning
  • at komme forbi hvis man er ved at miste fodfæstet på sin uddannelse
  • aktiviteter der ruster en bedre til at påbegynde en uddannelse.

Vil du videre? 

 - så er Ungekontakten vejen

Den nye satsning udspringer af kommunens målsætning om at alle børn og unge skal have en uddannelse, da de er det største aktiv for vores fremtidige udvikling og vækst som lokalsamfund. At nå i mål med den målsætning kræver en stor indsats fra mange over mange år.

Det lagde borgmester John Schmidt Andersen (V) heller ikke skjul på ved den officielle åbning tirsdag den 12. januar 2016.

Borgmesteren byder velkommen. Foto Kenneth Jensen.
Borgmesteren John Schmidt Andersen bød velkommen og fortalte om de tankerne bag den nye ungekontakt.

Her betonede han blandt andet den betydning som både forældre, daginstitutioner og vores skoler har. Det er dem som skaber grundlaget for at de unge kan komme videre i livet og er klar til og motiverede for at gå videre i uddannelsessystemet – først i en ungdomsuddannelse og efterfølgende få en kompetencegivende uddannelse.

 - Heldigvis er det sådan at de fleste unge med støtte hjemmefra og ballast fra skolerne kommer videre i uddannelsessystemet af egen kraft. Men uanset indsatsen hos forældre og i skolerne, er overgangen til det videre uddannelsessystem for en hel del af vores unge lidt af en udfordring, og det er her Ungekontakten kommer ind i billedet.

Iflg. borgmesteren er Ungekontakten er et godt eksempel på hvordan kommunen i stadig højere grad satser på en samlet og koordineret tværfaglig indsats på tværs af fagområder, hvor borgerne sættes i centrum.

 - Dette så vi sikrer en tidlig indsats, og undgår at tabe de unge mellem forskellige stole.  

Flytter ind på Campus

At Ungekontakten er placeret på Campus er som sagt heller ikke nogen tilfældighed:

 - Ungekontakten er med vel beroet hu etableret her på Campus i tæt tilknytning til det lokale uddannelsesmiljø. Kommunens unge har med Ungekontakten fået deres eget sted, og skal ikke længere rende spidsrod på Rådhuset, forklarer John Schmidt Andersen, og siger videre:

 - Byrådet og jeg har store forventninger til Ungekontakten. Vi er sikre på at denne satsning vil være med til at skabe endnu flere glade og tilfredse, veluddannede unge medborgere i vores kommune.

Borgmesteren taler foran en fyldt Ungekontakt. Foto Kenneth Jensen
Der var flot fremmøde ved indvielsen tirsdag eftermiddag, hvor borgmester John Schmidt Andersen her ses i gang med sin åbningstale.

Praktisk info

Den nye Ungekontakt ligger på Odinsvej 4 H i Frederikssund - lige ved Ungdomsskolen, 10. klasse og Handelsskole samt Gymnasium. Du kan også ringe på 47 35 15 00 eller skrive til jobcenter@frederikssund.dk

Der er åbent for personlig og telefonisk kontakt mandag og onsdag fra kl. 9.00 til 15.00, torsdag fra kl. 10.00 til 18.00 og fredag fra kl. 9.00 til 14.00. Tirsdag lukket.

Læs mere om den nye Ungekontakt.

Foto: KEJE.